Călătoriile fără carantină dintre Noua Zeelandă și Australia vor reîncepe din 19 aprilie.

0 186

Noua Zeelanda și Australia au anunțat că vor deschide mult-așteptatul „Covid-safe travel bubble” (acord de călătorie fără carantină), începând cu 19 aprilie, după ce ambele țări au reușit să elimine răspândirea coronavirusului. Începerea călătoriilor fără carantină între națiunile vecine va veni ca o ușurare pentru familiile care au fost separate de pandemie, precum și pentru operatorii turistici.

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că oficialii din domeniul sănătății consideră că riscul transmiterii virusului din Australia este scăzut și că călătoriile sunt acum sigure. „Acordul de călătorie va oferi un impuls de redresare economică și reprezintă un aranjament în ceea ce privește deschiderea în condiții de siguranță a călătoriilor internaționale, continuând în același timp o strategie de eliminare și menținere a virusului”, a spus Ardern.

Australia a permis anterior celor din Noua Zeelandă să sosească fără a intra în carantină, dar Noua Zeelanda a adoptat o abordare mai prudentă pentru cei din Australia, cerând călătorilor să petreacă două săptămâni în carantină, la sosire. Cele două țări au reușit să elimine virusul punând bariere către lumea exterioară. Atât Australia cât și Noua Zeelandă au impus cerințe stricte de carantină pentru călători.

„Travel bubble-ul” vine cu un avertisment: Călători, aveți grijă!

Anunțul vine înainte de sezonul de schi din Noua Zeelandă și a fost o veste binevenită pentru multe orașe turistice, inclusiv pentru stațiunea de schi Queenstown.

Premierul australian Scott Morrison a declarat reporterilor că este un prim pas important pentru Australia, întrucât națiunea începe să revină încet la normal. „Faptul că putem călătorii din nou va însemna noi locuri de muncă, va însemna oameni reuniți, va însemna multe oportunități pe măsură ce relațiile normale vor fi restabilite între Australia și Noua Zeelandă”, a spus el.

„Oamenii vor trebui să ia în calcul posibilitatea ca călătoria să fie anulată sau scurtată dacă va exista un focar”, a spus ea. Asta înseamnă că cei care vor călătorii, ar putea fi temporar blocați în oricare dintre țări sau ar putea fi obligați să stea în carantină.

Companiile aeriene au reacționat rapid anunțând o creștere mare a numărului de zboruri și prețuri mai mici.

Noua Zeelandă nu intenționează să crească numărul călătorilor internaționali, continuând abordarea prudentă față de pandemie. Nici Australia nu are în vedere încheierea altor acorduri de călătorie cu alte țări, în afară de micile națiuni din Pacific, din Insulele Cook și Niue, ambele având legături constituționale puternice cu Noua Zeelandă.

CEO-ul Air New Zealand, Greg Foran, a început să lucreze pentru compania aeriano anul trecut, chiar când pandemia a lovit. Acesta lucrase cinci ani ca CEO al Walmart. Acesta a declarat că așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu unii dintre nepoții săi. „Cu siguranță îmi voi scoate pașaportul pentru prima dată de când m-am alăturat companiei aeriene pentru a trecegranița pentru a-mi vedea familia”, a spus el.

Compania aeriană Qantas, prin vocea CEO-ului Alan Joyce, este fermă pe poziție: vaccinați-vă sau stați acasă! Odată cu demararea procesului de vaccinare impotriva COVID-19, la bordul avioanelor sale vor putea urca doar cei ce vor face dovada vaccinării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.