Hong Kong plănuiește să relaxeze măsurile COVID-19 pentru rezidenții vaccinați

0 98

Hong Kong va relaxa unele măsuri de coronavirus pentru rezidenții care au fost complet inoculați. Se plănuiește ca aceste relaxări să intre în vigoare de la sfârșitul lunii aprilie, a declarat luni liderul orașului, Carrie Lam, în timp ce autoritățile încearcă să stimuleze procesul de vaccinare în centrul financiar global.

Barurile și pub-urile, care sunt închise în prezent, ar putea să fie redeschise etapizat, cu condiția ca toți angajații și clienții să fi fost vaccinați. Vizetele în spitale publice și case de îngrijire ar putea fi permise și persoanelor vaccinate.

Hong Kong dorește relaxarea unor măsuri anti-covid pentru cei vaccinați

Lam, care a vorbit luni în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că guvernul discută detalii suplimentare și intenționează să relaxeze măsurile începând cu 29 aprilie. Doar rezidenții care primesc ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi eligibili.

Procesul de vaccinare decurge lent în regiunea administrativă specială chineză din cauza încrederii slabe în vaccinul Sinovac din China și a temerilor de reacții adverse. Doar aproximativ 8% din populația orașului a fost inoculată până în prezent.

Am dori să vedem creșterea ratei de vaccinare, momentan nu este satisfăcătoare”, a spus Lam. Perioadele de carantină pentru persoanele complet vaccinate care sosesc din țări cu risc scăzut, cum ar fi Australia, Singapore și Noua Zeelandă, ar putea fi reduse la 7 zile din 14 zile și la 14 din 21 de zile pentru sosirile din țările cu risc mediu. Ea a spus că nu este încă clar când va avea loc relaxarea unor astfel de măsuri de carantină.

Hong Kong a început să vaccineze locuitorii cu doze de la Sinovac, din februarie. Iar din martie, autoritățile din Hong Kong au început să ofere alternativa cu vaccinul dezvoltat de BioNTech.

Odată cu introducerea vaccinului dezvoltat de BioNTech, a crescut și rata de vaccinare cu de două până la trei ori mai mult, în fiecare zi, comparativ cu rata de vaccinare înregistrată zilnic de Sinovac, potrivit cifrelor guvernamentale. Locuitorii din Hong Kong pot alege ce vaccin doresc. Reticiența pentru vaccinul Sinovac este pusă pe seama mai multor decese înregistrate după vaccin, deși guvernul a declarat că nu există o legătură directă între vaccin și decese. Fosta colonie britanică a înregistrat peste 11.500 de cazuri de coronavirus, mult mai puțin față decât alte orașe și metropole la fel de dezvoltate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.