HiSky va zbura din Baia Mare spre Milano, Londra și Paris, din decembrie 2021!

1 668

Compania aeriană HiSky va începe operarea a trei zboruri externe de la Baia Mare, spre Milano, Londra și Paris. Vor fi operate până la două zboruri pe săptămână spre fiecare destinație. Acest lucru este posibil datorită schemei de ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană. Schema prevede acordarea unor subvenții de până la 800.000 de euro pentru compania aeriană care va opera zboruri pe cel puțin două noi rute internaționale de la Aeroportul Internațional MaramureșÎncepând cu data de 17 decembrie 2021, vor fi operate două curse internaționale, și anume Baia Mare – Bergamo (Milano – Italia) și Baia Mare – Stansted (Londra – Anglia). A treia rută internațională, Baia Mare – Paris Beauvais (Paris – Franța), va fi operată din data de 8 aprilie 2022.

Compania HiSky este unul din operatorii aerieni care s-a “obisnuit” cu pista aeroportului din Baia Mare, operand mai multe chartere spre Egipt – Hurghada în sezonul de vară 2020. Autoritățile din Baia Mare au ținut să precizeze că vor fi operate zboruri charter și în 2021.

Aceste zboruri externe, mult așteptate de maramureșeni, reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea turismului și a economiei județului nostru.

Leave A Reply

Your email address will not be published.