Hello Jets, noua compania aeriană româneacă, a primit certificatul de operator aerian

0 1.999

Piața aviatică din România va avea, în curând, o nouă companie aeriană care va opera rute medii și lungi. Cristian Rada, proprietarul companiei Blue Air, a primit acordul pentru înființarea unei noi companii aeriene pentru zborurile pe distanțe lungi, numită Hello Jets.



Înființată în februarie 2021 de omul de afaceri român, care deține 99,99% din acțiunile Blue Air, noua compnaie aeriană românească pentru zboruri pe distanțe lungi tocmai a primit certificatul de operator aerian (AOC). Autoritatea de aviație civilă din România a acordat autorizația Hello Jets pe 26 iulie 2021.

Hello Jets a primit certificatul de operator aerian (AOC).

Noua companie aeriană nu va fi un operator low-cost, Hello Jets având planuri mărețe și dorința de a opera zboruri frecvente și chartere pe distanțe lungi. Cu toate acestea, transportatorul aerian nu a furnizat încă data exactă a lansării operațiunilor comerciale.

CEO-ul Blue Air, Oana Petrescu, a confirmat că Blue Air a închiriat un avion companiei aeriene Hello Jets. „În urma programului de reînnoire a flotei, Blue Air a decis să nu mai folosească aeronava, deoarece este un avion cu costuri ridicate de întreținere și puține locuri, care nu are parametrii necesari pentru operațiuni profitabile pentru modelul de afaceri al companiei aeriene Blue Air. Fiind practic neutilizat, l-am închiriat către Hello Jets“.

Noua companie aeriană românească are în prezent un singur avion Boeing 737-500 în flota sa, închiriat de la Blue Air în iulie 2021.

Avionul, înregistrat YR-BAG, are deja 31.4 ani de serviciu operațional. Avionul Boeing 737-500 a început serviciul de transport pasageri cu compania aeriană daneză Maersk Air în 1990. După trei ani de exploatare, a fost închiriat către Asiana Airlines. După ce a zburat ca parte a flotei companiei aeriene sud-coreene timp de aproape cinci ani, între 1993 și 1998, avionul s-a întors la Maersk.

În decursul unui deceniu între 1998 și 2008, avionul a fost reînregistrat și închiriat de câteva ori pentru diferiți proprietari, inclusiv Air Malta, Estonian Air, Sterling Airlines, Jet Time și chiar pentru asociația bancară din Statele Unite, WFBN Wells Fargo Bank Northwest. În prezent, Boeing 737 deține încă numărul de înregistrare și chiar și livery-ul proprietarului său anterior, Blue Air.

Hello Jets a preluat avionul mai mult pentru a primi AOC-ul. Rămâne de văzut dacă va și opera cu el zborurile comerciale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.