COVID-19 Daily – 27 iulie 2021: 70% dintre adulții din Europa au primit cel puțin o doză de vaccin; Germania va aplica noi restricții la graniță; Grecia va vaccina copiii!

0 472

Ziua de 27 iulie aduce vești bune și mai puțin bune de pe frontul pandemiei de COVID-19. Ursula von Der Leyen a declarat că vaccinarea în UE este în parametri. Germania se pregătește de noi măsuri, la graniță. Grecia a aprobat vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 27 iulie!  • UE și-a exprimat succesul în ceea ce privește vaccinul, așa cum a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von Der Leyen. „70% dintre adulții din UE au primit cel puțin o doză de vaccin, până în iulie.
  • Germania se pregătește să înăsprească restricțiile de la graniță. Toți călătorii vor trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test anti-COVID, nu doar cei ce călătoresc din zonele de risc. Nu este clar când se va aplica noua măsură, dar guvernul lucrează la noul pachet de măsuri anti-covid, ca răspuns la creșterea numărului de noi cazuri.

Numărul de noi cazuri scade în Marea Britanie

  • Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a cerut publicului să rămână precaut, cu toate că numărul de noi cazuri de COVID-19 începe să scadă. „Este foarte, foarte important să nu lăsăm garda jos. Oamenii trebuie să rămână foarte precauți și să respecte recomandările guvernului”, a declarat el reporterilor în timp ce își termina stagiul de izolare.
  • Banca Mondială a anunțat un nou „mecanism de finanțare” pentru ca țările mai sărace să cumpere vaccinuri COVID-19. Folosind programul existent COVAX, țările vor fi acum pe cale să facă echipă și să utilizeze fondurile Băncii Mondiale pentru a cumpăra vaccinuri.
  • SUA își vor menține restricțiile pentru europeni, menționând varianta Delta. Președintele Biden s-a răzgândit, asta după ce menționase, zilele trecute, că se lucrează la unui plan de relaxare a restricțiilor pentru călătorii europeni
  • Grecia va începe să vaccineze copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, din august, potrivit ministrului sănătății Vassilis Kikilias. El a spus că vaccinurile vor fi opționale, dar comitetul de vaccinare a declarat că se făcut demersuripentru a reduce infecțiile în rândul copiilor.
  • Comisia Europeană a aprobat planul de salvare pentru compania aeriană Condor, operator aerian german specializat în zboruri chartere. Compania Condor are nevoie de 620 de milioane de dolari, pierderi generate de pandemia de COVID-19. De asemenea, Comisia Europeană a aprobat fonduri pentru alte companii aeriene, inclusiv TAP și Lufthansa, în ciuda opoziției Ryanair.
Leave A Reply

Your email address will not be published.