blank

Heinrich Vystoupil este noul şef al Consiliului de Administraţie Tarom

0 734

Ieri s-a ales noul Consiliu de Administraţie al Tarom, care îl va avea în frunte pe Heinrich Vystoupil (fost director general al Austrian Airlines pentru România şi Moldova).

Lista completă îi cuprinde pe: cosmonautul Dumitru Prunariu, Dan Pascariu (preşedintele băncii Unicredit Ţiriac), Lucian Isar (fost ministru delegat pentru mediul de afaceri), pe omul de afaceri Marius Ghenea, Valentin Macec (fost preşedinte al CA şi consilier al ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi) şi Ciprian Ladunca (fost director financiar Alico Asigurări).

Lista viitorilor membri ai Consiliului de Administraţie TAROM a fost prezentată de ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Acesta a precizat că următoarele etape sunt înscrierea membrilor la Registrul Comerţului, semnarea contractului de mandat, cu o durată de 4 ani, cu aceştia, urmând ca săptămâna viitoare să fie organizată prima şedinţă cu noul CA al companiei Tarom. Viitorul CEO al companiei Tarom va fi ales cel mai probabil dintre cei 7 membri ai CA.

Mai jos puteţi citi şi o declaraţie interesantă dată de fostul preşedinte al CA, Valentin Macec:

„Tarom poate deveni profitabilă în 3 ani de zile. Noi nu vom majora preţul biletelor şi nici nu vom face concedieri, mai degrabă vom reduce tarifele, pentru că suntem într-o piaţa concurenţială. În maximum 2 luni vom avea o situaţie clară a companiei şi vă vom anunţa care este strategia în ceea ce priveşte privatizarea companiei. Personal, dacă aş fi investitor, aş prefera să preiau 50 plus 1% din companie şi nu doar 20 de procente”

Tot Consiliului de Administraţie Tarom va stabili şi strategia de redresare, dar şi planul pentru cedarea a 20% din actiunile companiei.

Eu cred că se poate face treabă la TAROM şi fără cedarea pachetului de acţiuni. Membrii Consiliului de Administraţie TAROM sunt oameni cu experienţă în business, chiar dacă nu toţi au tangenţe cu industria aviaţiei. Până la urmă scopul este acela de a face din TAROM un operator aerian profitabil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.