Harta ECDC: România stă cel mai bine din punct de vedere al pandemiei. Cele mai afectate țări sunt: Franța, Grecia și Germania.

0 1.695

Cu doar o săptămână înainte de Crăciun, situația COVID-19 este critică pentru majoritatea țărilor din Europa. Toți cei care plănuiesc să călătorească în statele membre ale Uniunii Europene sunt puși în gardă și ECDC descurajează călătoriile în această perioadă.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a dezvăluit prin cea mai recentă actualizare a hărților, pe 16 decembrie, că majoritatea țărilor Uniunii Europene continuă să fie puternic afectate COVID-19 și de noua sa variantă.

În conformitate cu datele furnizate de Agenția de Sănătate a UE, aproape toate țările UE/Spațiul Schengen sunt colorate în prezent în roșu închis, deoarece au înregistrat peste 500 de cazuri la 100000 de locuitori în ultimele două săptămâni și au avut o rată de pozitivitate a testelor mai mare decât 4%.

Romania, singura țară colorată în portocaliu cu picățele verzi

Țările care sunt considerate extrem de afectate de virus, cel puțin pentru moment, sunt Franța, Portugalia, Grecia, Germania, Irlanda, Belgia, Țările de Jos, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Austria, Slovenia, Liechtenstein, Lituania și Danemarca. De remarcat faptul că numărul celor aflați în stare gravă este constant sau în scădere, la fel și decesele. Să fie acesta avantajul vaccinării în masă?

Spre deosebire de țările de pe lista roșu închis, situația epidemiologică este mai stabilă în Italia, Spania, Islanda, Suedia, Finlanda, Bulgaria, Letonia, Malta și Estonia. Cu toate acestea, toți sunt sfătuiți să fie foarte precauți și să respecte regulile de intrare în țara de destinație.

În plus, dintre toate țările UE/Spațiul Schengen, România are cea mai bună situație în acest moment. Două regiuni ale României sunt colorate în verde, în timp ce celelalte sunt colorate în portocaliu.

În ceea ce privește varianta Omicron, ECDC a dezvăluit că până pe 16 decembrie au fost confirmate un total de 3158 de cazuri în UE/SEE. Norvegia (1792), Danemarca (383), Franța (170), Țările de Jos (123), Belgia (121) și Germania (102) au raportat cel mai mare număr de cazuri de Omicron. Cum de a ajuns Norvegia in topul tarilor cu cele mai multe cazuri de Omicron?

Leave A Reply

Your email address will not be published.