Guvernul spaniol vrea să interzică zborurile interne scurte

0 488

Mai multe țări din Europa au luat în calcul să taxeze suplimentar zborurile scurte, sub 500 de kilometri, sau chiar să le interzică. În Franța și Germania deja s-au făcut pași importanți pentru aplicarea acestui plan, ba chiar să fie interzise și cele mai poluate zboruri.Spania intră și ea pe lista țărilor ce doresc să suspende zborurile scurte. În acest caz, este vorba despre zboruri scurte, sub 500 de kilometri. Dacă astfel de zboruri ar fi interzise în Europa, s-ar reduce semnificativ emisiile de CO2. Zborurile pe distanțe scurte reprezintă 6% din toate emisiile nocive din Europa.

În conformitate cu îngrijorările oamenilor de știință cu privire la emisiile de la zborurile pe distanțe scurte, guvernul spaniol și-a anunțat intenția în luna mai a acestui an de a interzice zborurile pe rutele scurte, oferind ca alternativă trenul, spre disperarea Asociación de Lineas Aéreas (ALA).

În țările precum Spania, Franța, Italia, Germania, Austria, infrastructura rutieră și feroviară este foarte bună, iar distanțele terestre de până la 500 de kilometri pot fi străbătute într-un timp asemănător cu un avion. Noile planuri sunt luate în calcul pentru următorii ani și pot implementa în câțiva ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.