Bulgaria înăsprește regulile pentru turiști: certificatul digital COVID-19 va fi solicitat pentru accesul în multe locuri publice!

0 341

Din 24 octombrie, Bulgaria înăsprește regulile de călătorie pentru turiști. Pentru a vizita majoritatea locurilor publice și pentru a se caza la hotel, călătorii trebuie să prezinte un certificat verde digital pentru vaccinare completă / sau rezultatul negativ al unui test PCR.Certificatul digital COVID-19 trebuie să fie în bulgară sau engleză și să arate vaccinarea completă cu unul dintre vaccinurile aprobate de Bulgaria. Există și alternative: certificat verde pentru vindecare, nu mai vechi de șase luni sau rezultatul negativ al unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen nu mai vechi de 48 de ore.

Se precizează că aceste certificate digitale vor fi solicitate la intrarea în magazine mai mari de 300mp, mall-uri, restaurante, baruri, spa-uri, săli de concerte și evenimente, teatre, muzee, hoteluri și alte instituții publice. În schimb se poate merge fără certificat digital în magazinele alimentare, farmacii, bănci și agenții guvernamentale, precum și în transportul public. Turiștii cu vârsta sub 18 ani sunt scutiți de prezentarea documentului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.