Guvernul egiptean a adăugat 28 de țări la lista celor care pot utiliza serviciul de e-viză

0 470

Ministrul egiptean al Turismului și Antichităților, Khaled al-Anani, a declarat că cetățenii a încă 28 de țări vor putea acum să solicite o viză electronică de turism pentru a intra în Egipt. Egiptul oferă – în prezent – acest serviciu pentru 74 de țări.

Naționalitățile autorizate să intre în Egipt cu e-Visa includ toți cetățenii Uniunii Europene (inclusiv Marea Britanie), Albania, Australia, Canada, Islanda, Japonia, Coreea de Sud, Macedonia, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Rusia, Serbia, Elveția, Ucraina, Statele Unite și Vatican.

Anani a vorbit despre eforturile ministerului său de promovare a turismului, inclusiv campanii de marketing pentru promovarea turismului egiptean și atragerea de vizitatori de pe diferite piețe internaționale și arabe.

Vestea a venit în cadrul unei ședințe a Comitetului Ministerial pentru Turism și Antichități prezidat de premierul Mustafa Madbouli, la care au participat miniștrii de Finanțe, Dezvoltare Locală, Sănătate, Aviație din Egipt și șeful Federației Camerelor de Comerț.

Khaled al-Anani a anunțat și lansarea unui program care ar putea măsura nivelul de satisfacție al turiștilor de pe aeroporturile egiptene.

El a spus că efortul a fost condus de campania „Egiptul prin ochii ambasadorilor Uniunii Europene”, care a prezentat peste 20 de scurtmetraje mbasadorilor străini pentru a promova siturile turistice și arheologice ale Egiptului. În plus, Anani a anunțat că Egiptul a semnat un contract cu alianța canadiano-britanică pentru a dezvolta o strategie de promovare a turismului egiptean.

Egiptul va organiza o serie de evenimente destinate dezvoltării turismului și va participa la expoziții și conferințe în străinătate, inclusiv la mult așteptata expoziție Expo 2020 Dubai. De asemenea, el a abordat proiectele arheologice și de turism ale Egiptului, inclusiv planurile actuale și viitoare de atragere a investițiilor în sector. La rândul său, Madbouli a subliniat dorința statului de a îmbunătăți sectorul turistic prin dezvoltarea turismului, care va contribui la revenirea PIB-ului țării.

Madbouli a comandat, de asemenea, un program de stimulare în zbor care să lege orașele de coastă cu Egiptul de Sus și Valea Nilului, astfel încât turiștii să se poată bucura de plaje și antichități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.