blank

Guvernul american autorizează producătorul ATR să asigure suport tehnic pentru avioanele ATR 72-600 Iran Air

0 1.304

O informație interesantă vine de peste Ocean. Guvernul american autorizează producătorul ATR să asigure suport tehnic avioanelor ATR 72-600 Iran Air.

Asta înseamnă că ATR poate să exporte piese, componente, instrumente, modernizări software și tehnologia necesară pentru a asigura funcționarea în siguranță a aeronavelor ATR 72-600 din flota Iran Air.

ATR va asigura suport tehnic avioanelor ATR 72-600 din flota Iran Air

Vă reamintim că administrația Trump a impus în 2018 un embargo asupra Iranului. Totodată, oficialii de la Casa Albă au anunțat că vor lua măsuri drastice împotriva oricărei companii occidentale, care furnizează Iranului orice fel de produse și servicii fără permisiunea Centrului de Control al Activelor din Statele Unite (OFAC).

În aprilie 2019, ATR a primit aprobare de la OFAC pentru a sprijini flota de avioane ATR Iran Air. Însă această decizie a intrat în vigoare zilele acestea. Această decizie expiră pe 30 aprilie 2021.

Transportatorul iranian a reușit să cumpere 13 avioane ATR 72-600 în 2016-2018, într-o perioadă când administrația Obama ridicase orice fel de restricție asupra Iranului. Comanda fermă a fost de 20 de avioane ATR 72-600 plus alte 20 de avioane opționale. Însă, în 2018, administrația Trump a revizuit decizia și a reintrodus embargoul. Astfel, ATR nu a reușit să mai livreze către Iran Air și celelalte avioane comandate.

Tot e bine pentru că au primit această aprobare. Astfel, avioanele ATR pot zbura în siguranță. Cred că vă reamintiți cât de greu le-a fost celor de la Norwegian să-și repare avionul 737 MAX 8, care a fost blocat în Iran timp de vreo 2 luni. Cam aici s-a ajuns!

Leave A Reply

Your email address will not be published.