blank

Grevă Finnair: peste 100 de zboruri anulate pe 20 și 21 noiembrie!

0 314

Finnair a fost nevoită să anuleze aproximativ 100 de zboruri din Helsinki în zilele de duminică, 20 noiembrie, și luni, 21 noiembrie. Sindicatul finlandez AKT a anunțat o grevă a personalul de cabină al Finnair.

Pasagerii afectați au fost redirecționați pe alte zboruri și vor fi despăgubiți. Vă reamintim că, în conformitate cu regulamentul UE, pasagerii aerieni au dreptul la compensații de până la 600 EURO pentru zborurile anulate inclusiv în cazul grevelor făcute de angajații companiilor aeriene. Pasagerii pot verifica starea zborurilor pe site-ul companiei Finnair, unde ar trebui să aibă datele corecte de contact.

Greva nu afectează zborurile operate de Norra, nici zborurile ale căror servicii în cabină sunt furnizate de partenerii Finnair, cum ar fi zborurile către Singapore și India. Nu vor fi afectate zborurile operate de aeronavele și echipajul altor companii aeriene în numele Finnair, ca de exemplu cele către Barcelona și Madrid.

Traficul aerian Finnair va reveni la normal luni după-amiază, dar greva poate afecta în continuare zborurile individuale după ziua de luni. Vor fi afectate și zborurile de retur programate pentru zilele de duminică și luni.

Angajații Finnair nu au fost de acord cu măsurile companiei de a reduce cheltuielile, mai ales în contextul războiului din Ucraina, dar și în urma rezultatelor negative obținute în urma pandemiei. Finnair a anunțat că începe negocierile de modificare a planurilor de creștere a subcontractării serviciilor de cabină pe rutele pe distanțe lungi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.