Grecia va injecta 120 de milioane de euro în Aegean Airlines.

0 369

Aegean Airlines (32A), transportatorul național al Greciei, va primi un ajutor guvernamental de 120 de milioane EUR pentru a atenua pierderile suferite din cauza pandemiei. Sprijinul guvernamental va fi acordat pentru consolidarea capitalului companiei aeriene.


Compania aeriană a avut o pierderea netă de 73.4 milioane EUR în al doilea trimestru al anului 2020, pierdere generată de restricțiile de călătorie impuse de autorități în vremea pandemiei de COVID-19.

Potrivit lui Stelios Petsas, Purtătorul de Cuvânt al Guvernului din Greci, Guvernul va primi mandate în schimbul ajutorului oferit de 120 de milioane de euro pentru compania aeriană. De asemenea, acționarii companiei aeriene vor acorda 60 de milioane de euro în plus. Într-o perspectivă pe termen mai lung, guvernul va primi ajutorul înapoi după ce transportul aerian va reveni la normal.

Raportul financiar din T2 2020 a arătat că numărul total de zboruri operate de Aegean a scăzut cu 82%, în timp ce traficul de pasageri a scăzut cu 92%. Drept urmare, compania aeriană s-a confruntat cu o scădere semnificativă a veniturilor sale cu 64%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.