Grecia modifică condițiile de intrare în țară: sunt recunoscute și permise testele antigen; copiii sub 12 sunt scutiți de la testare!

0 20.167

UPDATE: Este oficial! În intervalul 19 – 26.06.2021, pe teritoriul Greciei este permis, suplimentar, și accesul tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării.

Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți. Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează aleatoriu după intrarea în Grecia, măsura fiind valabilă în continuare.

Punctul de frontieră Kakavia rămâne deschis EXCLUSIV pentru lucrătorii sezonieri în agricultură, accesul prin acesta fiindu-le permis doar între orele 08.00-16.00, în timp ce pentru autovehiculele de transport mărfuri (TIR) accesul este permis între orele  07.00-19.00

Noi reglementări ale autorităților elene urmează a fi anunțate în cursul acestui week-end.

Se mențin toate măsurile de prevenție și de izolare socială aflate în vigoare până la data de 26.06.2021, noi măsuri urmând a fi anunțate în funcție de evoluțiile situației epidemiologice.

Guvernul elen a decis două schimbări importante în procesul de control al sănătății turiștilor care intră în țară:

1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Modificările de mai sus se referă la controalele cetățenilor care provin din țări pentru care călătoriile turistice către și din Grecia au fost liberalizate.

De asemenea, cele două modificări anunțate – testele rapide și modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control existent. În continuare rămâne în vigoare și prevede ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte: a) certificatul de vaccinare / b) test PCR negativ sau antigen / c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.

Se reamintește faptul că turiștii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afișa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit.

Scopul tuturor protocoalelor de control este de a facilita accesul turiștilor care doresc să viziteze Grecia, împreună cu îngrijirea constantă pentru păstrarea siguranței sănătății, atât a turiștilor, cât și a cetățenilor greci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.