blankblank

SUA, Albania și Serbia au intrat pe lista țărilor terțe sigure stabilită de UE

0 1.022

Este oficial! UE a adăugat țările SUA, Albania și Serbia pe lista țărilor terțe sigure din punct de vedere epidemiologic. După cum se stipulează în recomandarea Consiliului (din 20 mai), această listă va continua să fie revizuită la fiecare două săptămâni și, după caz, actualizată.

Pe baza criteriilor și condițiilor stabilite în recomandare, începând cu 18 iunie 2021, statele membre UE ar trebui să ridice treptat restricțiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenții următoarelor țări terțe: Albania; Australia; Israel; Japonia; Liban; Noua Zeelandă; Republica Macedonia de Nord; Rwanda; Serbia; Singapore; Coreea de Sud; Thailanda; Statele Unite ale Americii. Pe listă este și China, dar sub rezerva confirmării reciprocității.

Restricțiile de călătorie ar trebui, de asemenea, ridicate treptat pentru regiunile administrative speciale din China: Hong Kong și Macao. Condiția de reciprocitate pentru aceste regiuni administrative speciale a fost ridicată.

Rezidenții din Andorra, Monaco, San Marino și Vatican ar trebui să fie considerați rezidenți ai UE în scopul acestei recomandări.

Recomandarea Consiliului nu este un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic. Autoritățile statelor membre rămân responsabile de implementarea conținutului recomandării. Aceștia pot, în deplină transparență, să ridice doar progresiv restricțiile de călătorie către țările enumerate. Un stat membru nu ar trebui să decidă ridicarea restricțiilor de călătorie pentru țările terțe nelistate înainte ca acest lucru să fie decis în mod coordonat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.