Grecia își va deschide granițele pentru turiștii vaccinați sau cu test COVID-19 negativ

0 2.382

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a clarificat marți că Republica Elenă își va deschide granițele tuturor vizitatorilor care dețin fie un test molecular Covid-19 negativ, fie un certificat de vaccinare la intrarea în țară.

Dorind să pună capăt zvonurilor conform cărora vaccinarea Covid-19 va fi condiția prealabilă exclusivă pentru călătoria în Grecia, ministrul a declarat pentru un post de radio local că hotelurile din Grecia nu vor refuza turiștii nevaccinați.

Cu certificat de vaccin COVID-19 sau cu certificat de test COVID-19 negativ

Condiția preliminară pentru ca cineva să călătorească în țara noastră (și să rămână) va fi testul molecular negativ sau certificatul de vaccinare“, a spus Theoharis, adăugând că, dacă cineva nu dorește să își arate certificatul de vaccinare la intrarea în Grecia, poate prezenta un test de coronavirus negativ. „În orice caz, datele cu caracter personal vor fi protejate”, a adăugat acesta.

Ideea din spatele călătorilor pe baza certificatelor de vaccinare este ca aceștia să poată circula liber în țările europene, fără restricții, cum ar fi obligația de a face teste Covid-19.

Cetățenii nevaccinați vor fi obligați să prezinte un test pentru COVID-19

Pe de altă parte, cetățenii nevaccinați vor fi obligați să prezinte un test PCR negativ sau un test antigen la punctele de frontieră (și, eventual, să fie supuși unei carantine în funcție de regulile unei țări).

Grecia a discutat deja introducerea unui certificat de vaccinare cu Israel , Cipru și Serbia pentru a permite admiterea fără restricții a călătorilor.

Se reamintește că premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus Comisiei Europene instituirea unui certificat de vaccinare la nivelul UE pentru a facilita călătoriile în Europa .

Deocamdată, statele membre au convenit asupra unui set de linii directoare care să permită stabilirea unui certificat de vaccinare acceptat la nivelul UE care să fie utilizat în „scopuri medicale” . Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat recent că propunerea premierului grec va fi discutată din nou.

Se remarcă faptul că Grecia nu a stabilit încă o dată de la care certificatele de vaccinare vor fi acceptate pentru intrare. Până atunci, este bine să respectați măsurile restrictive de acces în Grecia.

Mai mult, în timpul interviului, ministrul Theoharis și-a exprimat optimismul față de turism și a spus că se așteaptă ca anul 2021 să fie un an mai bun față det 2020 pentru Republica Elenă a estimat că sezonul turistic poate începe după vacanța de Paște.

Leave A Reply

Your email address will not be published.