Grecia introduce examinarea gratuită pentru minorii sub 12 ani

0 420

Autoritatea Aeriană din Grecia (CAA) a făcut o declarație importantă cu privire la pasagerii minori. CAA a spus că pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, autoritățile medicale vor efectua un test, care va fi gratuit. Testul trebuie efectuat cu cel puțin 24 de ore înainte de plecare.

În prezent, pasagerilor cu vârsta de peste 12 ani li se va cere – în continuare – să prezinte dovada unui test negativ, un certificat de recuperare din boală sau un certificat de vaccinare, pentru a putea călători cu avionul în Grecia. O persoană poate călători la minimum 14 zile după vaccinare.

Certificatul digital COVID UE este valabil și în Grecia și scutește călătorii de testare și carantină.

Certificatul digital a fost introdus pentru a face călătoria mai ușoară, fără probleme și în condiții de siguranță pentru europeni, în perioada pandemiee. Acest document este valabil 180 de zile de la data emiterii sale. Pentru pasagerii nevaccinați, este obligatoriu un test rapid pentru COVID, care se efectuează cu maximum 48 de ore înainte de plecare.

Cu câteva zile în urmă, autoritățile elene au anunțat că cei care vor călătorii din Statele Unite vor avea voie să intre în țară din motive neesențiale. În timp ce majoritatea țărilor europene au rămaas închise pentru SUA, Grecia întâmpină turiștii de peste ocean cu brațele deschise.

De la 13 septrembrie, în Grecia au fost impuse noi restricții pentru persoanele care nu au fost vaccinate împotriva COVID-19, potrivit ziarului „Kathimerini”. Aceste noi măsuri includ necesitatea ca lucrătorii nevaccinați să fie testați o dată sau de două ori pe săptămână și să fie permis accesul în anumite spații închise numai celor care au fost vaccinați sau pot dovedi că au contractat coronavirusul în ultimele șase luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.