Grecia dorește să se reia legăturile aeriene cu Rusia

0 73

Reluarea în siguranță a conectivității aeriene între Grecia și Rusia a fost printre principalele subiecte discutate de ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, în ultima sa vizită oficială la Moscova, informeaza gtp.gr.

Într-o întâlnire cu viceministrul rus al transporturilor și responsabil pentru turism, Dmitriy Zverev, Theoharis s-a concentrat asupra deschiderii granițelor aeriene între cele două țări pentru reluarea zborurilor.

Miniștrii au convenit să procedeze imediat la recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare emise în Grecia și Rusia și, de asemenea, să depună eforturi pentru depășirea problemelor tehnice pentru recunoașterea certificatelor în formă digitală.

Theoharis și Zverev au fost de asemenea de acord să depună o cerere comună comitetelor sanitare respective din Rusia și Grecia pentru a extinde programul zborurilor între cele două țări.

Mai mult, Theoharis l-a informat pe ministrul rus asupra planului Greciei de a deschide turismul până pe 14 mai, ceea ce va permite ridicarea majorității restricțiilor legate de Covid și, în același timp, va asigura protecția sănătății localnicilor și a turiștilor.

Cum vor intra vizitatorii în Grecia

Planul turistic al Greciei, care se bazează pe 5 linii, include posibilitatea de a călători fără restricții (fără carantină) atâta timp cât turiștii au fost vaccinați / s-au recuperat în urma infectării cu virus (au anticorpi) / test PCR negativ, efectuat cu mai puțin de trei zile înainte de călătoria lor.

Autoritățile elene vor efectua, de asemenea, teste aleatorii pentru turiștii de pe piețele indicate de sistemul EVA al țării și, dacă este detectat un caz pozitiv, acesta va fi izolat imediat.

Cu toate acestea, oficialul elen a declarat că „este prea devreme” pentru a confirma cu certitudine că toate restricțiile de călătorie pot fi ridicate.Asta am vrea să facem, dar în prezent nu este un lucru cert”, a spus Theoharis. De remarcat faptul că autoritățile din Grecia recunosc vaccinul Sputnil V și vor accepta turiștii vaccinați cu acest ser.

Potrivit unui anunț al ministerului turismului, se așteaptă ca vizita ministrului în capitala Rusiei să conducă la reluarea activităților turistice între Rusia și Grecia, precum și la consolidarea legăturilor dintre cele două țări.

Turiștii ruși au ales deja țara noastră ca destinație și nu mai rămâne decât reluarea oficială a călătoriilor”, a spus ministrul grec într-un anunț.

În 2019, Grecia a găzduit peste 500.000 de turiști ruși și, odată cu deschiderea turismului din acest an, suntem gata să întâmpinăm fiecare turist rus care dorește să petreacă o vacanță de neuitat, absolut sigură în țara noastră. Prietenia de lungă durată dintre Rusia și Grecia a fost evidentă în toate contactele pe care le-am avut în timpul șederii mele la Moscova. Plec din Rusia doar cu mesaje optimiste pentru reluarea fluxurilor turistice în Grecia”, a spus Theoharis.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.