Condițiile de intrare în Elveția: test molecular tip PCR pentru COVID-19 și 10 zile carantină

1 5.224

Conform deciziei autorităților elvețiene, începând cu data de 22 martie 2021, România va fi inclusă pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Începând cu această dată, toate persoanele care sosesc din România în Confederația Elvețiană, indiferent de mijlocul de transport folosit, trebuie să prezinte un test molecular de tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Elveția.

De asemenea, persoanele care călătoresc din România în Elveția au obligația de a intra imediat în carantină pentru o perioadă de 10 zile și de a se înregistra la autoritățile cantonale din localitatea de destinație în termen de maximum 48 de ore de la sosire.

Perioada de carantină poate fi redusă cu aprobarea autorităților cantonale competente dacă persoanele în cauză efectuează, în cea de a 7-a zi de carantină, un test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (de tip antigen rapid sau PCR), pe cheltuială proprie, iar rezultatul acestuia este negativ.

Persoanele care beneficiază de reducerea perioadei de carantină trebuie să poarte permanent masca de protecție și să păstreze distanța față de alte persoane atunci când părăsesc locația unde efectuează carantina până la expirarea perioadei de 10 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.