A început construirea noului Aeroport Internațional Red Sea în Arabia Saudită.

0 1.778

Construcția noului Aeroport Internațional Red Sea a fost începută de Foster + Partners în Arabia Saudită. Aeroportul este situat pe coasta de vest a țării și face parte dintr-un proiect major de dezvoltare turistică din regiune.

Cu un proiect inspirat de „culorile și texturile dunelor din deșert”, acesta va prezenta o serie de cinci structuri dispuse radial în jurul unei zone centrale de livrare și retragere.

Deși nu este un aeroport mare, proiectul promite să marcheze peisajul ca o adevărată operă de artă. Vor exista cinci porți de îmbarcare sub formă de dune. Printre acestea vor exista spații pline de vegetație și fiecare dintre cele cinci medii vor putea fi operate independent ca „mini terminale”, în timp ce celelalte pot fi oprite pentru a reduce consumul de energie.

Două aripi vor conține spațiile auxiliare ale aeroportului, facilitățile logistice și de manipulare a bagajelor.

Proiectat pentru a atinge capacitatea unui milion de pasageri/an până în 2030, noul aeroport este conceput pentru a deservi turiștii care vor vizita Compexul Red Sea, relatează Dezeen.

Aeroportul va fi gata până în 2022.

Gerard Evenden, șeful studioului, Foster + Partners, a declarat: „Aeroportul Red Sea a fost conceput ca o poartă către una dintre cele mai exclusive stațiuni din lume și o parte integrantă a experienței vizitatorilor. Inspirat de culorile și texturile peisajului deșertic, designul durabil încearcă să creeze o călătorie pașnică și de lux prin terminal”.

„Va deveni un hub de tranzit pentru vizitatorii care sosesc pe uscat sau pe calea aerului. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Compania de Dezvoltare Red Sea pentru a îndeplini viziunea acestui proiect ambițios, unic”, a conchis el.

Studioul propune ca aeroportul să obțină un rating LEED Platinum de durabilitate. Acesta va fi alimentat 100% cu energie regenerabilă.

„Forma generală a clădirii a fost concepută pentru a proteja mediul intern de lumina solară și, prin urmare, reduce substanțial cererea totală de energie pentru răcirea clădirii prin auto-umbrire”, a spus studioul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.