Grecia – cea mai de succes destinație în lunile iulie și august

0 120

Zborurile internaționale spre destinațiile europene în lunile iulie și august au atins mai puțin de 40% din nivelurile pre-pandemice. Țările care au avut cei mai puțini turiști au fost Franța, Italia și Marea Britanie.Țările care s-au descurcat cel mai rău au fost cele care se bazează cel mai mult pe turism, cum ar fi Franța și Italia, și cele care au impus cele mai complexe și drastice restricții de călătorie, precum Marea Britanie, care a atins doar 14.3% comparativ cu nivelul înregistrat în aceeși perioadă din 2019.

Grecia a fost țara câștigătoare în lunile de vârf ale acestui sezon estival, atingând un procent de 86% din sosirile înregistrate în 2019, a dezvăluit studiul efectat de ForwardKeys. Cipru a obținut 64.5%, Turcia 62% și Islanda 61.8%. Statisticile au arătat o îmbunătățire față de nivelul de anul trecut de 26.6%, atunci când – din cauza pandemiei de Covid-19 – a fost necesară impunerea restricțiilor de călătorie.

Perspectivele sunt la fel de sumbre, întrucât numărul rezervărilor s-a diminuat spre sfârșitul sezonului.

Grecia și Islanda au fost printre primele țări care au afirmat că ar accepta vizitatorii care au fost vaccinați complet și/sau care ar putea prezenta un test PCR negativ sau ar putea demonstra recuperarea după Covid-19.

Cu excepția transportatorilor low-cost, zborurile intra-europene au reprezentat 71.4% din sosiri, comparativ cu 57.1%, cifră înregistrată în 2019. Dispariția relativă a călătorilor care preferau zborurile pe distanțe lungi, care stau o perioadă mai mare în destinația respectivă, cheltuiesc mai mult și își concentrează atenția asupra orașelor și obiectivelor turistice, a fost subliniată în clasamentele celor mai bune și mai slabe destinații locale.

Numărul călătorilor care au ales Londra ca destinație de vacanță a fost extrem de mic, Londra ajungând în partea de jos a listei celor mai aglomerate orașe europene, realizând doar 14.2% din sosirile din 2019. În fruntea listei se află Palma, care a înregistrat 71.5% din nivelurile din 2019 și de Atena, poarta către insulele grecești, cu 70.2%.

Destinațiile de agrement au fost cele mai populare destinații.

Următoarele orașe, cu cele mai bune performanțe, au fost Istanbul – 56.5%, Lisabona – 43.5%, Madrid – 42.4%, Paris – 31.2%, Barcelona – ​​31.1%, Amsterdam – 30.7% și Roma – 24.2%.

Destinațiile de agrement cu cei mai mulți turiști au fost Heraklion și Antalya, care au depășit nivelurile pre-pandemice cu 5.8% și respectiv 0.5%. Au fost urmate de Salonic – 98.3%, Ibiza – 91.8%, Larnaca – 73.7% și Palma – 72.5%. Portugalia a înregistrat o scădere drastică în luna iunie când Marea Britanie a pus tara pe lista galbenă. De asemenea, Spania a avut mai puțini turiști la sfârșitul lunii iulie, când Germania a avertizat împotriva tuturor călătoriilor, cu excepția celor esențiale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.