Canada a redeschis granițele pentru turismul internațional

0 292

Anunțată încă de la sfârșitul lunii iulie, relaxarea restricțiilor de călătorie din Canada au intrat în vigoare pe 7 septembrie. Cu excepția zborurilor din India și Maroc – care sunt încă suspendate, toți pasagerii complet vaccinați împotriva Covid-19 (cu Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca și vaccinurile Johnson & Johnson, sau vaccinuri autorizate de Uniunea Europeană) cu cel puțin 14 zile înainte de intrarea în țară și care nu prezintă simptome pot intra pe teritoriul canadian fără carantină.


Mai exact, călătorii trebuie să furnizeze dovada vaccinării (în engleză, franceză sau o limbă certificată și documentul în original) la sosirea în Canada și să se înregistreze pe portalul ArriveCan. În continuare li se va cere să furnizeze dovada unui test PCR negativ înainte de a urca în avion sau de a trece frontiera terestră. Anumiți călători vor fi selectați aleatoriu de Health Canada și vor trebui să efectueze un al doilea test.

Pentru călătorii nevaccinați, restricțiile de intrare și testare, rămân. Cei nevaccinați vor trebui să stea și în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Canada a închis frontierele aeriene pe 18 martie 2020 și cele terestre trei zile mai târziu.

Companiile aeriene precum Air Canada sau Air Transat au reluat parțial zborurile pe rutele pe distanțe lungi, în timp ce Porter Airlines va relansa zborurile interne începând cu data de 8 septembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.