blank

Grecia a raportat venituri de peste 20 de miliarde de EURO din turism!

0 94

Grecia a doborât un nou record de venituri din turism în 2023, cu o creștere de 16,5% față de anul precedent, ajungând la 20,6 miliarde de euro, potrivit Bank of Greece.

Pe mare și pe aer, aproximativ 36 de milioane de turiști străini au vizitat Grecia în 2023, potrivit Bank of Greece, în ciuda unui val de căldură prelungit și a incendiilor devastatoare de anul trecut. Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 20% a sosirilor față de 2022.

36 de milioane de turiști au ales Grecia, în 2023

În 2023, traficul aerian de pasageri a crescut cu 12,7%, iar sosirile rutiere cu 34,9%. Recordul anterior din 2022 este astfel în mare măsură bătut, făcându-ne să uităm de pandemia de Covid-19 care a restrâns posibilitățile de călătorie.

Într-o țară în care activitatea turistică reprezintă aproximativ un sfert din PIB, la fel ca mulți spanioli, unii greci denunță flagelul „supraturismului” pe anumite insule și prețurile exorbitante pe anumite insule precum Mykonos și Santorini, în Marea Egee. Autoritățile elene au anunțat, de asemenea, măsuri de control al numărului de persoane care vizitează situl Acropole din Atena, prețurile tururilor crescând în paralel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.