Goodbye, Avro RJ100 Brussels Airlines!

Pe 28 octombrie 2017, Brussels Airlines și-a luat rămas bun de la ultimul Avro RJ100 (Jumbolino).

0 110

Sâmbătă, pe 28 octombrie 2017, mai mulți pasionați și fani de Avro RJ100 au zburat pe ruta Geneva – Bruxelles, odată cu ultimul zbor operat sub livery Brussels Airlines. E oficial! De ieri, Brussels Airlines deține licență doar pentru flotă Airbus.

ultimul-zbor-avro-rj100-brussels-airlines

Transportatorul aerian din Bruxelles a început operarea zborurilor cu Avro RJ100 în 2001. Până în prezent, Brussels Airlines a avut în flotă 32 de aeronave British Aerospace Avro.

Ultimul zbor Avro RJ100 Brussels Airlines

La Mare cu Avionul

În cei 15 ani de zboruri, flota de aeronave Avro by Brussels Airlines a operat peste 600 000 de zboruri și a transportat peste 31.5 milioane pasageri spre 89 de destinații diferite. AVRO a fost oaspete regulat la aeroporturi precum Bromma (Stockholm), Copenhaga, Marsilia, Lyon, Geneva, Oslo, Manchester și Berlin.

ultimul-zbor-avro-rj100-brussels-airlines-echipaj

Odată cu zborul SN2720, care a fost operat pe ruta Geneva-Bruxelles, de la ora 19:40 / 28 octombrie 2017, Brussels Airlines și-a încheiat epoca AVRO. Zvorul a fost operat de aeronava înregistrată OO-DWD (Delta-Whiskey-Delta). Are 19.6 ani și este propulsată de 4 motoare LF 500. Este configurată într-o clasă cu 97 de locuri.

KISS-avro-rj100-brussels-airlines

Avro RJ100 a devenit o aeronavă rară în Europa. Au rămas câteva avioane Avro în Irlanda, Marea Britanie, Suedia și Grecia. Unele dintre acestea au fost și în flota Brussels Airlines.

Alte aeronave AVRO ex-Brussels Airlines au început o nouă viață pe alte continente. Unele zboară în SUA și Canada, altele zboară în America de Sud și Ghana. Însă o mare parte din flota Avro ex-Brussels Airlines au fost dezmembrate pentru piese de schimb. Unul dintre ele servește acum ca avion de practică pentru pompierii aeroportului din Bruxelles.

Farewell Avro, you will be missed…!

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Translate »