Germania va interzice călătoriile din Portugalia și Rusia din cauza tulpinei ”Delta” a noului coronavirus

0 339

Din 29 iunie, Germania va interzice călătoriile din Portugalia și Rusia, din cauza numărului mare de cazuri înregistrate cu noua variantă ”delta”, care au fost detectate în ambele țări.


Institutul german Robert Koch, o agenție a guvernului federal german și institut de cercetare responsabil cu controlul și prevenirea bolilor, a dezvăluit vineri, 25 iunie, noua listă a țărilor cu noua variantă de COVID-19, incluzând Rusia și Portugalia pe această listă.

În afară de cetățenii și rezidenții Germaniei, toate celelalte persoane nu vor putea călători din Portugalia și Rusia spre Germania.

Cetățenii și rezidenții germani care ajung în Germania începând cu 29 iunie vor fi supuși unei săptămâni de carantină, indiferent dacă sunt vaccinați împotriva virusului sau au testat negativ. Opțiunea de a pune capăt carantinei mai devreme cu un test negativ nu este disponibilă pentru acești călători. Potrivit institului Robert Koch, se așteaptă ca varianta Delta să devină tulpina dominantă în Germania până în toamnă.

În prezent, Germania interzice călătoriile din următoarele țări, care sunt considerate cu risc epidemiologic ridicat din cauza COVID-19: Botswana; Brazilia; eSwatini; India; Lesotho; Malawi; Mozambic; Namibia; Nepal; Portugalia; Federația Rusă; Zambia; Zimbabwe; Africa de Sud; Uruguay; Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și toate teritoriile britanice de peste mări.

Alte câteva țări au fost eliminate de pe lista zonelor cu risc, inclusiv Danemarca, Letonia, Luxemburg, Slovenia și Olanda. Regiunea croată Varaždin nu mai este considerat o zonă de risc, precum și întreaga Suedie, cu excepția provinciilor Kronoberg, Norrbotten și Värmland.

Din 25 iunie 2021, Germania a permis călătorilor vaccinați din țări terțe să călătorească în scopuri neesențiale, cum ar fi turismul și vizitarea prietenilor și a membrilor familiei, dacă au trecut două săptămâni de la vaccinarea completă.

Anterior, pe 20 iunie, călătorilor din SUA, Taiwan, Hong Kong, Macao, Albania, Serbia, Macedonia de Nord și Liban li s-a permis să intre în Germania, indiferent de statutul lor de vaccinare, după ce guvernul a decis să includă aceste țări pe lista țărilor terțe considerate sigure, la recomandarea Consiliului UE .

Leave A Reply

Your email address will not be published.