blank

Cehia impune restricții celor care sosesc din zonele cu risc epidemiologic ridicat.

0 435

Guvernul Republicii Cehe a plasat Estonia, Ungaria, Polonia, Slovenia și San Marino pe lista roșie, din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu COVID-19. În același timp, Azore și Norvegia au fost plasate pe lista portocalie, transmite SchengenVisaInfo.com.

Decizia Ministerului Sănătății din Cehia a venit după luarea în considerare a cifrelor actualizate de la Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), care arată nivelul cazurilor altor țări din Europa, și care a fost actualizată în data de 3 mai.

Într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, s-a explicat că toate persoanele care se întorc dintr-o țară plasată pe lista roșie, care include în prezent țările Uniunii Europene și țările terțe care nu sunt listate în nicio altă categorie, trebuie să efectueze un test pentru depistarea virusului COVID- 19 înainte de a intra pe teritoriul Republicii Cehe.

Pe baza datelor furnizate de ECDC, țările au fost clasificate în patru grupuri diferite, în funcție de nivelul riscului de coronavirus.

Cu excepția Estoniei, Ungariei, Poloniei, Slovaciei și San Marino care au fost adăugate recent pe lista roșie, categoria include deja Belgia, Danemarca, Bulgaria, Italia, Monaco, Liechtenstein, Luxemburg, Letonia, Lituania, Grecia, Austria, România, Germania , Slovacia, Elveția, Spania și Insulele Canare.

Toate persoanele care se întorc în Republica Cehă după ce au stat în una dintre țările menționate mai sus sunt obligate să completeze un formular la sosirea pe teritoriu ceh, precum și să efectueze un test PCR înainte de a intra pe teritoriul țării și un al doilea test, nu mai târziu de cinci zile de la intrarea în Cehia. Călătorii vor trebui să stea în auto-izolare până la primirea rezultatului negativ al celui de-al doilea test efectuat.

Potrivit Ministerului, s-au făcut modificări și pe lista portocalie, care include țări cu risc mai mic decât cele plasate în categoria roșu închis sau roșu. Cu excepția Finlandei, Irlandei, Maltei, Portugaliei și Insulelor Baleare, lista va include acum Azore și Norvegia.

Pasagerii care sosesc din țările care se regăsesc pe lista verde, sunt scutite de toate restricțiile.

În prezent, țările care au raportat mai puține cazuri de COVID-19, și care se regăsesc pe lista verde, sunt scutite de toate restricțiile. Categoria include Vatican, Australia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Singapore și Thailanda.

Pe de altă parte, Ministerul a interzis călătoriile în țările în care mutațiile COVID-19 s-au răspândit pe scară largă, inclusiv Botswana, Brazilia, India, Africa de Sud, Kenya, Columbia, Lesotho, Malawi, Mozambic, Peru, Swaziland, Tanzania, Zambia, și Zimbabwe. Având în vedere răspândirea rapidă a tulpinilor de coronavirus în Europa, ECDC recomandă tuturor persoanelor să-și amâne planurile de călătorie, cu excepția cazului în care este esențial.

Leave A Reply

Your email address will not be published.