Germania elimină toate regulile COVID de intrare în țară pentru toți călătorii!

0 392

Călătorii din toate țările, indiferent dacă sunt cetățeni ai UE sau țări terțe, pot intra acum în Germania fără restricții. Germania a renunțat deja la toate regulile sale de intrare COVID-19.

Biroul Federal de Externe al Germaniei a anunțat săptămâna trecută că, începând cu 11 iunie, toate restricțiile de intrare pentru COVID-19 impuse pentru a opri răspândirea virusului vor fi ridicate provizoriu. Totodată, intrarea în Germania nu va mai fi condiționată de scopul călătoriei.

„Începând de sâmbătă, 11 iunie 2022, toate restricțiile de intrare COVID-19 în Germania au fost ridicate provizoriu. De la această dată, intrările în Germania vor fi din nou permise pentru toate scopurile de călătorie (inclusiv turism și călătorii de vizită)”, se arată în comunicatul Ministerului Federal de Externe.

Aceasta înseamnă că toți călătorii din întreaga lume pot intra acum în Germania fără a li se cere să prezinte la sosire un certificat de vaccinare, de recuperare sau de testare valabil, indiferent de motivul călătoriei.

Cu toate acestea, autoritățile au remarcat că există o excepție majoră. Chiar dacă țara a decis să ridice regulile de intrare pentru toți călătorii, s-a subliniat că cei care călătoresc din Republica Populară Chineză trebuie încă să ofere un motiv esențial pentru intrarea lor în Germania din cauza lipsei unui acord de reciprocitate între cei doi. ţări.

Se crede că autoritățile germane au decis să ridice regulile de intrare cu COVID după ce au luat în considerare ratele mari de vaccinare din țară și mai departe în lume, precum și ratele scăzute de infectare.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că Germania a administrat un total de 175.005.497 de doze de vaccin COVID-19 până la 7 iunie. Același lucru arată că 92,9% din întreaga populație adultă a finalizat vaccinarea primară și încă 71,5% din populația a primit o doză suplimentară de vaccin.

În ceea ce privește ratele de infecție, Organizația Mondială a Sănătății arată că Germania a înregistrat 393.189 de noi cazuri de infecție în ultimele șapte zile.

În afară de Germania, călătorii pot călători fără restricții în alte câteva țări din UE/SEE. Lista țărilor care au renunțat la toate regulile de intrare include: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Danemarca, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Suedia și Elveția.

Leave A Reply

Your email address will not be published.