Aeroportul Schiphol din Amsterdam limitează numărul pasagerilor ce vor călători în fiecare zi, în sezonul de vară 2022!

0 1.799

Schiphol a informat companiile aeriene și organizațiile de turism că trebuie să limiteze numărul pasagerilor ce vor putea călători zilnic din / spre aeroportul din Amsterdam. Numărul maxim de călători care vor putea călători de la Aeroportul Schiphol va fi a 67 500 în zilele cele mai aglomerate din iulie și la 72 500 în august. Fără intervenție, pot apărea cozi imposibil de gestionat și mulți călători riscă să piardă zborurile. Acest lucru duce la nesiguranță în rândul pasagerilor și angajaților.

Luăm această măsură cu regret. Mai ales după impactul pandemiei, noi și toți partenerii noștri nu ne-am dori altceva decât să salutăm toți călătorii cu brațele deschise. Această măsură asigură că marea majoritate a călătorilor pot călători în siguranță și prin aeroportul Schiphol” precizează Dick Benschop, CEO Schiphol.

Cererea de călătorii aeriene depășește cele optimiste scenarii. În același timp, piața muncii este fără precedent. Această tensiune este vizibilă în toate părțile sectorului aviației, de la aeroporturi la companii aeriene. 

Pentru 2022, Schiphol a creionat un scenariu optimist cu o creștere de 34.5 milioane pasageri, de la 25,5 milioane de pasageri în 2021 la 60 de milioane de pasageri în 2022. Ținând cont de cererea tot mai mare din aceste luni, Schiphol va atinge targetul trasat în scenariu și cel mai probabil îl va depăși. 

Din nefericire, cererea tot mai mare de călătorii din perioada verii combinată cu lipsa forței de muncă în securitate va duce la blocaje și există riscul ca mii de pasageri să nu poată călători sau riscă să piardă avioanele și zborurile de conexiuni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.