Austria reduce valabilitatea certificatului de vaccinare de la 12 luni la 9 luni, din 6 decembrie 2021

1 817

Autoritățile austriece au anunțat că, începând cu 6 decembrie, certificatele de vaccinare care dovedesc că titularul a primit doze de vaccin vor fi valabile doar 9 luni. Anterior, certificatele de vaccinare aveau o perioadă de valabilitate de 12 luni.

Cu toate acestea, în conformitate cu noile reguli care vor fi în curând eficiente, permisele de vaccinare vor fi acceptate doar dacă indică faptul că nu au trecut mai mult de nouă luni de la momentul administrării celei de-a doua doze de vaccin.

„Vaccinările în două doze sunt valabile nouă luni numai după ce doza a doua este administrată din 6 decembrie”, se arată în comunicatul portalului oficial de călătorie al Austriei.

Austria recunoaște în prezent drept dovadă validă de imunizare toate certificatele de vaccin care indică faptul că deținătorul a finalizat procesul de vaccinare cu unul dintre cele patru vaccinuri aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

În plus, celelalte vaccinuri care fac parte din lista de utilizare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt, de asemenea, acceptate ca dovadă validă de imunitate pentru călătorii.

Lista completă a vaccinurilor care sunt acceptate în Austria este următoarea:

  • AstraZeneca
  • Moderna
  • Pfizer/BioNTech
  • Johnson & Johnson
  • Covishield
  • Sinovac
  • Sinopharm

Sunt acceptate, de asemenea, combinațiile dintre două vaccinuri diferite aprobate de EMA, cu excepția Johnson & Johnson.

În ceea ce privește vaccinul Johnson & Johnson, autoritățile austriece au făcut un anunț important. Autoritățile din Austria au dezvăluit că vaccinarea în doză unică cu vaccinul Johnson & Johnson nu va mai fi recunoscută după 3 ianuarie 2022.

„O singură vaccinare cu Johnson & Johnson va fi recunoscută doar până pe 3 ianuarie 2022. După această dată, este necesar un rapel” , au subliniat autoritățile.

În conformitate cu „Regula 2 G”, care a intrat în vigoare la 8 noiembrie, toate persoanele, inclusiv călătorii, sunt acum obligate să furnizeze o dovadă valabilă de recuperare sau vaccinare pentru a li se permite accesul în mai multe zone interioare din Austria, cum ar fi baruri, restaurante și muzee, printre altele.

Leave A Reply

Your email address will not be published.