Fundația Air France oferă calculatoare școlilor libaneze

0 508

După dezastrul din Beirut, din august 2020, Air France și angajații săi oferă ajutor și sprijin poporului libanez.  Printr-o campanie majoră de strângere de fonduri „Solidarité Liban” s-au adunat aproape 3 tone de donații.

La șase luni după tragedie, Fundația Air France a venit în ajutorul tinerilor școlari libanezi, oferindu-le computere care să le permită continuarea studiilor. Fundația Air France a achiziționat 52 de computere în beneficiul asociației LEM – Les enfants de la Méditerranée (Copiii Mediteranei). În asociere cu Air France Cargo și Divizia Air France din Beirut, aceste computere au fost trimise la Beirut pe 27 ianuarie.

Din 2016, asociația LEM lucrează în Liban pentru a ajuta copiii libanezi și copiii refugiați (sirieni, palestinieni) defavorizați și abuzați, care sunt primele victime ale crizei prin care trece țara. Asociația LEM oferă sprijin, prin partenerul său local AFEL – Association du Foyer de l’Enfant Libanais – pentru reabilitarea școlilor, achiziționarea de materiale educaționale și școlare, sprijin psihologic și implementarea activităților de “art terapie” pentru copiii traumatizați de război . În urma exploziilor care au distrus mai multe școli din Beirut, asociația LEM a ajutat la reconstruirea acestora.

De mai bine de 28 de ani, Fundația Air France, a finanțat proiecte educaționale care ajută copiii și tinerii bolnavi și cu dizabilități în țările în care operează Air France. Fundația își adaptează proiectele pentru a răspunde provocărilor actuale cât mai repede posibil.

Ca parte a angajamentului său față de educația pentru mediu, Fundația Air France oferă finanțare pentru inițiative educaționale și de învățare care contribuie la înțelegerea problemelor climatice, precum și la conservarea biodiversității. De la crearea sa, aceasta a contribuit la dezvoltarea a 1.516 proiecte în Franța și în întreaga lume, datorită legăturilor puternice stabilite cu asociațiile și angajamentului personalului Air France.

Leave A Reply

Your email address will not be published.