Franța va redeschide frontierele în luna mai pentru turiștii vaccinați.

0 2.361

Președintele francez, Emanuel Macron, a dezvăluit că țara se află în ultima etapă de finalizare a planului de restricții de călătorie pentru călătorii vaccinați și pentru cei care au primit rezultate negative la testele efectuate pentru depisatarea virusului COVID-19. Măsurile vor fi ridicate pentru cetățenii Uniunii Europene și ai țărilor terțe, precum și pentru călătorii din Statele Unite și Marea Britanie.Președintele a informat că miniștrii francezi finalizează discuțiile tehnice privind o călătorie sigură fără restricții și elaborează un certificat de testare și vaccinare pentru a facilita călătoriile între țările UE.

„Vom ridica progresiv restricțiile de la începutul lunii mai, ceea ce înseamnă că vom organiza în timpul verii cu profesioniștii din Franța pentru cetățenii francezi, europeni, dar și pentru cetățenii americani și britanici. Așadar, lucrăm pentru a găsi o soluție concretă, în special pentru cetățenii care sunt vaccinați, un permis special, aș spune”, a declarat Macron.

Franța va impune restricții stricte călătorilor din țările în care variantele virusului s-au răspândit.

Odată cu înființarea unui așa-numit „pașaport de vaccin”, Macron a subliniat că țara va fi capabilă să controleze virusul și să maximizeze ratele de vaccinare, ceea ce ar permite ridicarea progresivă a măsurilor. Pe de altă parte, Macron a explicat că țara va impune restricții stricte călătorilor din țările în care variantele virusului s-au răspândit.

Franța va impune reguli mai stricte pentru călătorii ce vor sosi din Brazilia, Africa de Sud, Chile și Argentina. Cu toate acestea, Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că numărul țărilor plasate pe listă ar putea crește oricând. Conform noilor restricții, toate persoanele care intră în Franța din una dintre cele patru țări, este obligată să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile.

Până la această dată, Franța a înregistrat 5.289.526 de cazuri COVID-19 și peste 100.000 de decese.

Împreună cu perioada obligatorie de autoizolare, călătorii trebuie să furnizeze un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de 36 de ore înainte de îmbarcare sau un rezultat negativ al unui test cu antigen care să nu fie mai vechi de 24 de ore. Franța a suspendat anterior toate zborurile spre și dinspre Brazilia pentru a opri extinderea noilor variante ale virusului. Suspendarea călătoriilor dintre cele două țări va expira pe 24 aprilie, dar noi restricții vor fi impuse până atunci, a declarat un oficial al Guvernului.

„Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia sunt cele mai periculoase în ceea ce privește numărul de variante care există și în evoluția pandemiei în aceste țări”, a adăugat Le Drian.

Mai mult, World Travel & Tourism Council (WTTC) a dezvăluit că Franța a pierdut 103 miliarde EUR în 2020 din cauza pandemiei COVID-19, PIB-ul său scăzând de la 211 miliarde EUR înregistrat în 2019 la 108 miliarde EUR în 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.