Franța va oferi teste PCR gratuite pentru turiști

0 750

În timp ce Franța se pregătește să ridice restricțiile și să primească turiștii în această vară, țara oferă teste PCR gratuite străinilor care aleg să călătorească în Franța, a declarat Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene, Clement Beaune.

Majoritatea țărilor din Europa solicită străinilor să prezinte un certificat de vaccinare sau un rezultat negativ al unui test PCR COVID-19 înainte de a intra pe teritoriul țării lor. Franța va deveni singura țară europeană care va oferi cetățenilor și turiștilor care aleg să călătoreasca în Franța testare PCR gratuită.

Costul unui test variază între 50 și 300 de euro în Spania, Marea Britanie, Germania și Suedia. Beaune a spus că măsura este necesară pentru a relansa turismul, din punct de vedere economic. „Avem nevoie și ne dorim, în condiții sanitare bune, să rămânem cea mai importantă destinație turistică europeană și mondială”.

Franța va oferi teste PCR gratuite pentru turiști în această vară.

Parlamentul European încearcă să armonizeze restricțiile de călătorie și solicită ca țările membre UE să furnizeze testele gratuit sau – cel puțin – să ofere un tarif accesibil pentru testele PCR. Nu este confirmat dacă toate țările vor accepta o astfel de propunere.

Vorbind despre permisul digital de sănătate, EU COVID-19 certificate, care va include detalii despre vaccin sau rezultatul testelor PCR și care va fi utilizat pentru accesul la adunări mari în Franța, dar și pentru călătorii în UE începând cu luna iunie, Beaune a declarat că permisul este un „instrument pentru redeschidere”. Codul de pe permisul de sănătate va face posibilă călătoria oriunde în UE, „de la Paris la Atena sau de la Madrid la Berlin”, a spus el.

Din 19 mai, Franța va trece treptat spre a doua fază a redeschiderii. Zonele de luat masa în aer liber, adică terasele barurilor și restaurantelor, locurile publice, inclusiv muzee, săli de cinema și teatre – care au fost închise încă din octombrie – urmează să se redeschidă. Totuși, rezidenților le va fi interzisă circulația începând cu ora 21:00, ora locală, în loc de 19:00 așa cum este în prezent.

Ridicarea restricțiilor a fost posibilă datorită îmbunătățirii situației sanitare din țară.

Ridicarea restricțiilor a fost posibilă datorită îmbunătățirii situației sanitare din țară. Sâmbătă, autoritățile din domeniul sănătății au anunțat că 20 de milioane de persoane, aproape o treime din populație, au fost vaccinate cu cel puțin o doză a vaccinului COVID-19. Există, de asemenea, o scădere relativă a numărului de decese zilnice și cazuri pozitive, începând din luna aprilie – când a fost anunțat al treilea val.

Conform raportului de sănătate publică anunțat duminică, au existat 324 de decese în spitale, 31.539 de cazuri noi și 29.911 de pacienți internați la spital din cauza bolilor asociate cu virusul COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.