Se reia circulația dintre Franța și Marea Britanie, doar în baza unui test negativ de COVID-19

0 3.360

Ministerul Afacerilor Externe semnalează adoptarea de către autoritățile franceze a deciziei de a permite începând cu data de 23 decembrie 2020, ora 00.01 (ora Franței) deblocarea circulației dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză.

Potrivit informațiilor transmise public de către Guvernul francez în această seară, va fi permisă deplasarea dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord către Republica Franceză sau în vederea tranzitării Republicii Franceze, pentru cetățenii francezi și cetățenii Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum și pentru cetățenii britanici sau din țări terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene.

Se poate călători din Marea Britanie spre Franța doar în baza unui test negativ de COVID-19

Persoanele din categoriile sus-menționate au obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu  COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru COVID-19.

Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarității și Sănătății.

Aceste reglementări rămân în vigoare până cel puțin pe 6 ianuarie 2021, sub rezerva unei posibile reevaluări la nivel bilateral sau european.

Cu privire la condițiile de reluare a transportului rutier de mărfuri, acestea vor fi comunicate de autoritățile franceze în cel mai scurt timp.

Recomandării publicate astăzi de către Comisia Europeană

Măsurile anunțate de autoritățile franceze survin inclusiv în urma demersurilor active ale Ministerului Afacerilor Externe pe lângă partea franceză și răspund totodată Recomandării publicate astăzi de către Comisia Europeană privind o abordare coordonată a călătoriilor şi transportului ca răspuns la situația creată de identificarea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 observată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Această Recomandare pledează pentru facilitarea călătoriilor esențiale și tranzitului de pasageri, pentru evitarea blocării lanțurilor de aprovizionare cu bunuri, precum şi pentru măsuri de natură preventivă pentru a împiedica propagarea noii tulpini a virusului pe teritoriul UE.

Ministerul Afacerilor Externe, în strânsă coordonare cu celelalte ministere cu responsabilități relevante, va continua să urmărească evoluțiile în privința gestiunii pandemiei de COVID-19 şi să informeze cu celeritate asupra oricăror măsuri formulate în raport cu aceste evoluții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.