FedEx Express a receptionat primul ATR 72-600F. (video)

0 1.715

FedEx Express, o subsidiară a FedEx Corp. și cea mai mare companie de transport cargo din lume, a anunțat astăzi recepționarea primului ATR 72-600F. Acesta e primul transportator regional turbopropulsor construit vreodată.


Livrarea vine după ce compania FedEx a semnat în 2017 o comandă fermă de 30 de aeronave, cu opțiunea de a achiziționa încă 20. Aeronava va ajunge pe Aeroportul Shannon și va fi operată de ASL Airlines Ireland.

Această flotă globală și regională permite companiei să ofere servicii rapide și economice pentru afacerile mici și mijlocii din întreaga lume.

Care sunt caracteristicile aeronavei ATR 72-600F?

În prezent, sunt în funcțiune aproximativ 130 de avioane cargo de tip ATR, reprezentând o treime din flota globală regională de marfă. Noul ATR 72-600F încorporează ultimele tehnologii și oferă companiei FedEx flexibilitatea necesară pentru a putea opera regional. Odată cu schimbarea pieței de consum și a creșterii comerțului electronic, aeronavele ATR contribuie substanțial la dezvoltarea comunităților și economiilor regionale.

Operațiunile FedEx Express pot beneficia acum de avantajele unice oferite de capacitatea de transport de 75m3 a avionului ATR 72-600F.

Ușa mare de la cala aeronavei facilitează încărcarea optimă a 9 tone de sarcină utilă și oferă opțiunea de a transporta fie marfă vrac, fie în modul Unit Load Device (ULD), 5 paleți de 88 „x 108” sau până la 7 containere LD3.

Leave A Reply

Your email address will not be published.