Franța a deschis granițele pentru toți călătorii vaccinați, indiferent de țara de origine!

0 3.367

Călătorii pe deplin vaccinate împotriva Covid-19 cu un vaccin recunoscut de către Agenția Europeană a Medicamentului nu va mai furniza test negativ pentru a intra în Franța, începând din 17 iulie. Aceștia trebuie să prezinte certificatul de vaccinare la intrarea în țară și călătoria lor este fără restricții. Anunțul a fost făcut de prim – ministrul Jean Castex. Pentru că vaccinurile sunt eficiente împotriva virusului și, în special, a variantei Delta, constrângerile care afectează călătorii vaccinați (Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Janssen) vor fi eliminate începând cu sâmbătă, 17 iulie, indiferent de țara de origine, a declarat Matignon într-un comunicat de presă.

Franța a deschis granițele pentru toți turiștii vaccinați

Potrivit autorităților franceze, programul de vaccinare este acum considerat complet la șapte zile după injectarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau 28 de zile pentru persoanele care au primit vaccinul Janssen cu doză unică de la Johnson & Johnson.

Pe de altă parte, Franța consolidează controalele de sănătate la frontieră asupra celor nevaccinați din Regatul Unit, dar și din cinci țări ale Uniunii Europene – Spania, Portugalia, Grecia, Cipru și Țările de Jos – unde varianta Delta a Covid-19 face tot mai multe victime. Cei care doresc să călătorească în Franța din aceste țări vor trebui, de asemenea, să prezinte un test PCR negativ sau antigen în 24 de ore, față de 48 de ore până acum pentru Regatul Unit și 72 de ore pentru cele cinci țări europene.

În plus, călătoriile sunt descurajate în țările clasificate pe lista roșie, extinsă cu Tunisia, Mozambic, Cuba și Indonezia. Călătorii care au totuși un „motiv întemeiat” pentru călătorie vor trebui să prezinte un test negativ la plecarea din aceste țări și la sosirea lor în Franța, precum și să facă o carantină de 10 zile în Franța.

Călătorii vaccinați pot călători fără restricții în Franța

Matignon a subliniat că: „vor fi consolidate controalele asupra companiilor aeriene și companiilor de transport maritim responsabile de asigurarea conformității cu noile reguli”. ”Vor fi sporite șicontroalele aleatorii la frontierele terestre ”.

Ținând cont de noile măsuri adoptate de Hexagon, toți călătorii vaccinați pot călători fără restricții între Franța și România. Franța este pe lista verde a României (listă actualizată pe 15 iulie). Persoanele care nu sunt vaccinate (schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ pentru COVID-19, fie PCR, fie antigen (TAG), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Singurele teste antigen care pot fi prezentate, sunt cele care permit detectarea proteinei N a SARS-CoV-2.

Leave A Reply

Your email address will not be published.