Formularul digital de intrare în România poate fi completat în maxim 24 de ore de la venirea în țară. Amenda pentru necompletare poate fi de până la 3000 lei.

0 3.018

Formularul digital de intrare în România, așa-numitul PLF, poate fi completat online începând de duminică, 19 decembrie. ATENȚIE! Acesta poate fi completat cu maxim 24 de ore înainte de venirea în țară sau în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește. 


Cu alte cuvinte, îl puteți completa înainte de călătorie sau după ce ați ajuns în România. Documentul a devenit obligatoriu de luni, 20 decembrie, iar persoanele au un răgaz de până la 24 de ore să completeze formularul după sosirea în țară, în caz că nu au făcut-o înainte.

Cei care nu completează digital formularul de localizare a pasagerilor în decurs de 24 de ore de la sosirea în țară riscă amenzi de la 2.000 până la 3.000 de lei. 

Formularul cuprinde câmpuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intră în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa de destinație și, dacă este cazul, datele minorilor care îi însoțesc.

Formularul digital este interconectat cu sistemul informatic al Poliției de Frontieră, cu aplicația Corona Forms, care realizează managementul persoanelor infectate, dar și cu datele de la evidența populației.

Vedeți cum trebuie completat formularul digital de intrare in Romania!

Practic, înainte de a sosi în țară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicația plf.gov.ro și se introduce o adresă de email, la care utilizatorul primește linkul de accesare. Este un proces similar cu aplicația care generează certificatul verde digital.

După ce sunt completate toate câmpurile obligatorii, se salvează documentul. Atenție, odată salvat, acesta nu mai poate fi editat. Dacă doriți să actualizați datele, va trebui completat un nou formular.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până luni dimineață la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Cele mai multe persoane au completat formulare PLF pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 5.221
2. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 1.193
3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955
4. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742
5. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708

Nu uitați de noile reguli de intrare în România!

Leave A Reply

Your email address will not be published.