Austria schimbă regulile de intrare în țară: toți călătorii trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR!

1 8.307

Începând din 20 decembrie, perioada de lockdown se va încheia în Austria, capitala Viena fiind ultima parte a țării care își va redeschide hotelurile și restaurantele. Totodată, Austria și-a redeschis granițele pentru turism, dar cu noi reguli.

Din 20 decembrie, toți călătorii care vor călători în Austria trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore, inclusiv persoanele vaccinate cu două doze. Sunt scutiți de la această măsură doar cei ce au primit doza booster.

Din 20 decembrie, aveți nevoie și de un test PCR, cu excepția cazului în care ați primit deja doza booster. Dacă nu puteți prezenta un test PCR la sosire, trebuie să vă autoizolați imediat până când puteți prezenta un test PCR negativ”.

Începând cu data de 20 decembrie 2021, intrarea pe teritoriul Republicii Austria va fi permisă cu prezentarea următoarelor documente:

  • Pentru persoanele vaccinate cu schema completă + doza booster: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și dovada efectuării dozei booster; 
  • Pentru persoanele vaccinate cu schema completă, dar fără doza booster: un certificat de vaccinare cu un ser autorizat și rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor;
  • Pentru persoanele vindecate: un document care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării și pentru care poate fi prezentat un certificat medical de vindecare și rezultatul negativ al unui test pentru virusul SARS-CoV-2, de tip PCR, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor.

Persoanelor vaccinate sau vindecate care nu prezintă rezultatul negativ al unui test de tip PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 sau dovada efectuării dozei a 3-a/booster li se aplică măsura carantinei pentru o perioadă de 10 zile. Măsura carantinei poate fi încheiată de îndată ce persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Persoanele care nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile menționate mai sus trebuie să se înregistreze prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină pentru o perioadă de 10 zile.  Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, începând cu ziua a cincea, dacă persoana în cauză prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt exceptate de la noile măsuri următoarele categorii de persoane:

  • minorii cu vârsta de până la 12 ani;
  • persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate și care prezintă documente justificative în acest sens;
  • femei însărcinate, membrii personalului misiunilor diplomatice, consulare sau ai organizațiilor internaționale, precum și membrii acestora de familie cu care locuiesc în aceeași gospodărie).

MAE informează că noile măsuri nu modifică condițiile de tranzit și că, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, autoritățile austriece pot adopta măsuri suplimentare.

1 comentariu
  1. […] 5. Austria a anunțat că, începând din 20 decembrie, turiștii care intră în țară trebuie să prezinte și rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, cu excepția cazului în care sunt vaccinați inclusiv cu doza booster (doza 3, în cazul vaccinurilor Pfizer și Moderna). (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.