blank

Fly România – It’s About You (foto)

2 1.216

În cadrul unei conferinţe, care a avut loc în dimineaţa acestei zile, Ten Airways a lansat brand-ul Fly România sub care va opera mai multe zboruri interne şi internaţionale. Din partea companiei, au luat cuvântul: Cătălin Buţu, director general Ten Airways; Ovidiu Tender, acţionar majoritar Ten Airways şi Roxana Badea, PR Manager.

lansare fly romania
lansare fly romania

Fly România îşi va începe oficial activitatea pe 15 mai 2014. Pe lângă cursele interne deja anunţate de noi, Bucureşti – Tulcea şi Bucureşti – Timişoara, compania aeriană va acoperi mai multe destinaţii din Italia, Spania, Germania şi Turcia.

„Pentru început, vom lansa mai multe rute care vor acoperi atât destinaţii clasice cu o cerere bine determinată, cum e Bucureşti – Timişoara, unde propunem un tarif unic, de 69.90 EUR/segment, cât şi destinaţii inedite sau sezoniere, cum ar fi cursa Bucureşti – Antalya, operaţională din iunie. În viitor, intenţionăm să extindem rutele şi purtăm deja discuţii avansate cu mai multe aeroporturi pentru a putea deservi noi destinaţii, atât interne, cât şi internaţionale”, subliniază Cătălin Buţu, director general Ten Airways.

Zborurile pe ruta Bucureşti – Timişoara vor avea o frecvenţă zilnică exceptând ziua de sâmbătă, iar Bucureşti – Tulcea va fi operată de trei ori pe săptămână. Rutele internaţionale vor fi acoperite după cum urmează:

Bergamo cu două zboruri pe săptămână din Tulcea, Verona cu trei zboruri săptămânale din Timişoara şi Bucureşti, Genova cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti, Barcelona cu trei curse săptămânale din Bucureşti, Frankfurt cu trei zboruri săptămânale din Bucureşti şi unul din Tulcea şi Antalya cu o cursă săptămânală din Bucureşti începând din luna iunie.

Pentru rutele interne, tarifele vor fi unice, respectiv 69.90 EUR/segment pentru Bucureşti-Timişoara şi 49.90 EUR/segment pentru Bucureşti-Tulcea, în timp ce tarifele pe rutele internaţionale pornesc de la 29.90 EUR/segment.

Fly România se poziţionează între low-cost şi full-service, oferind o gamă largă de servicii incluse în preţul biletului: bagaj de cală de 20 Kg, bagaj de cabină de maxim 7 kg, catering la bord. Pe rutele interne vor fi servite apă, sucuri, cafele şi sandwich-uri. Iar pe rutele internaţionale vor fi servite preparate calde. Băuturile alcoolice şi produsele de tip duty free vor fi contra cost.

Zborurile vor fi operate cu aeronave MD-82/83 aparţinând companiei Ten Airways. Aeronavele sunt destul de vechi, dar transportatorul ne asigură pentru buna lor funcţionare. Aceste modele încă se mai găsesc în flotele unor companii aeriene ca American Airlines (vor fi eliminate din 2018) şi Delta Air Lines, dar nu pentru foarte mult timp.

Mai jos aveţi programul operaţional:

program_zbor_fly_romania

Din punctul meu de vedere, vestea e bună pentru că acest operator se lansează şi pe zboruri de linie. Am văzut oameni optimişti şi dornici să realizeze lucruri măreţe cu Fly România. Cătălin Buţu, director general Ten Airways, estimează un trafic de 100 000 de pasageri în primul an de activitate (30 000 pe rutele interne şi 70 000 pe rutele externe). Îmi place ideea cu zborurile din/spre Tulcea, aeroportul din această zonă având un potenţial foarte mare în condiţiile în care Aeroportul Internaţional „Mihail Kogalniceanu” Constanta este slab traficat. Pe viitor, au în plan să îmbunătăţească flota cu aeronave ceva mai noi şi de alt tip. Mizăm pe Boeing 737.

Vor opera şi zboruri între Guineea-Bissau (stat din Africa de Vest) și Lisabona, posibil chiar mai devreme de 15 mai 2014. Am făcut o scurtă simulare şi am găsit preţuri de la 611 EUR dus/întors, iar frecvenţa va fi de 3 zboruri săptămânale.

lisabona_bissau

Tarifele sunt încărcate în sistem, iar biletele pot fi comandate de pe flyromânia.com.

Eu le urez cât mai multe zboruri pline şi să sperăm că totul va funcţiona conform programului. Ştiu că multă lume e sceptică, dar e bine să aşteptăm primele zboruri, să vedem evoluţia şi apoi să tragem concluziile. În decursul acestui an, voi face şi eu un zbor la bordul acestor aeronave şi voi reveni cu mai multe detalii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.