FlightClaim.ro este în procedura de executare a conturilor Blue Air și Wizz Air

0 1.822

FlightClaim.ro a obținut în Instanță în România, Spania și Germania decizii definitive în procese intentate companiilor aeriene care nu au plătit compensațiile legale între 250-600 euro pentru pasagerii zborurilor anulate sau întârziate.

În urma finalizării proceselor în Instanță și a obținerii deciziilor definitive, FlightClaim.ro a apelat la Executori Judecătorești pentru a pune poprire pe conturile companiilor aeriene care nu au respectat drepturile pasagerilor și nici obligativitatea de a plăti compensațiile legale către firma care îi asista pe pasageri.

Forțată de decizia unor companii aeriene de a ignora legea și Regulamentul European, FlightClaim.ro, în numele pasagerilor reprezentați, a acționat în Instanță companiile aeriene pentru neplata unor sume începând de la 250 euro și ajungând până la 600 euro/persoană, chiar dacă acest lucru înseamnă în final o plată aproape dublă pentru compania aeriană, adunându-se cheltuieli de judecată și de executare.

Cele mai recente situații de acest tip implică companiile Blue Air și Wizz Air, împotriva cărora s-au inițiat în total 3 proceduri de executare în luna ianuarie a acestui an.

Pe tot parcursul anului trecut au mai fost executate și alte companii aeriene de linie precum Vueling sau Tarom, inclusiv la instanțe din străinătate, în timp ce numeroase dosare ale pasagerilor care au călătorit cu Air Bucharest, Lufthansa, Iberia, Alitalia, Swiss, Air Moldova, Ryanair, Eurowings sau TAP sunt în plină procedură în instanță.

Sute de procese pentru recuperarea banilor cuveniți pentru pasageri

În total, în acest moment FlightClaim.ro are deschise în Instanță aproximativ 170 de dosare, dintre care aproximativ 30 în România, 100 în Germania, 30 în Franța și 10 în Spania. Procesele în Instanță reprezintă doar 2% din totalul cazurilor, cele mai multe cazuri fiind rezolvate totuși pe cale amiabilă de specialiștii și avocații companiei.  

Cea mai mică suma executată a fost de 250 euro, cu o decizie împotriva companiei aeriene Blue Air. Valoarea medie a deciziilor de executare este de aproximativ 10.000 RON, pentru grupuri de 5-8 pasageri.

Închei această știre printr-o poziție personală. Dragi pasageri, nu-i mai iertați pe cei ce și-au bătut joc de călătoria voastră. Cereți drepturile conform Regulamentului European. Dacă aveți drepturi la compensații, solicitați banii. Dacă nu vreți sau nu aveți timp, apelați la firmele specializate. Plătiți un mic comision, iar restul banilor cuveniți ajung la voi. Ceva e mai mult decât nimic. Iar pentru companiile aeriene am un singur gând: să zburați la timp.

Leave A Reply

Your email address will not be published.