Cipru actualizează listele: Islanda pe verde, Slovacia pe roșu

0 210

Cipru actualizează listele: Islanda a intrat pe verde, iar Slovacia a fost transferată pe lista roșie. Autoritățile din Cipru au anunțat modificări a listei țărilor afectate de COVID-19 în conformitate cu decizia Consiliului de Miniștri, care va intra în vigoare pe 20 mai.„Această lista cu clasificarea țărilor, pe baza evaluării riscului epidemiologic, poate fi modificată în orice moment pe măsură ce pandemia evoluează și datele epidemiologice se modifică. Din acest motiv, noi date vor fi anunțate, iar lista țărilor va fi actualizată frecvent”, notează comunicatul de presă al Guvernului.

Cipru actualizează listele: Islanda pe verde, Slovacia pe roșu.

Pe baza anunțului guvernului cipriot, noile modificări stabilesc că cei care vor călătorii din Islanda nu vor mai fi supuși testării și nu vor trebui să se izoleze atunci când vor ajunge pe teritoriul cipriot, întrucât Islanda va intra pe lista verde.

Pe de altă parte, călătorii din Slovacia vor trebui să efectueze două teste PCR, unul înainte de plecarea din Slovacia și altul după sosirea în Cipru, precum și să se auto-izoleze, deoarece Slovacia va intra pe lista roșie.

În conformitate cu cifrele furnizate de ECDC, Cipru clasifică țările în patru categorii diferite: verde, portocaliu, roșu și gri.

Categoria verde, care reprezintă țările cu un risc scăzut de infecție și include în prezent Islanda, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Arabia Saudită, Coreea de Sud și Israel. Toate sosirile din această categorie nu au nicio restricție la intrarea pe teritoriul cipriot.

Călătorii care intră în Cipru dintr-o țară plasată în categoria portocaliu trebuie să prezinte un test PCR negativ care sa fie efectuat cu celmult 72 de ore înainte de intrarea în Cipru. Categoria portocaliu include următoarele țări:

  • State membre ale Uniunii Europene: Portugalia, Irlanda, Finlanda, Malta
  • Țări din spațiul Schengen: Norvegia
  • Țări terțe: China (inclusiv Macao și Hong Kong), Regatul Unit, Thailanda

În ceea ce privește sosirile din țările plasate în categoria roșu, Cipru a impus restricții mai stricte la intrare. Toți călătorii sunt obligați să prezinte un test PCR negativ care sa fie efectuat cu celmult 72 de ore înainte de intrarea în Cipru și un al doilea test după intrarea în țară. Categoria roșu include în prezent următoarele țări:

  • Statele membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Croația, Luxemburg, România, Spania, Italia, Grecia, Olanda, Ungaria, Polonia, Danemarca, Slovenia, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Suedia, Germania, Slovacia
  • Microstate: Andorra, Monaco, Vatican, San Marino
  • Țări din spațiul Schengen: Elveția și Liechtenstein
  • Țări terțe: Rwanda, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Iordania, Liban, Egipt, Belarus, Qatar, Serbia, Statele Unite ale Americii, Armenia, Georgia, Bahrain

Când vine vorba de țările care nu au fost listate în niciuna dintre categoriile de mai sus, toate sunt incluse în categoria gri. Cipru a decis să primească turiști din 65 de țări din întreaga lume care nu vor fi supuși cerințelor de carantină sau testare. Astfel, a devenit primul stat membru al UE care a anunțat o astfel de decizie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.