Finlanda va elimina restricțiile pentru călătorii complet vaccinați

0 225

Finlanda va redeschide granițele pentru a întâmpina călătorii complet vaccinați care pot prezenta un pașaport de vaccinare COVID-19 valid, începând cu 26 iulie.Potrivit unui comunicat de presă, Finlanda va prelungi, de asemenea, și programul punctelor de trecere a frontierei terestre cu Norvegia la 24 de ore, începând cu data de 19 iulie. Pe baza evaluării epidemiologice, Finland va reintroduce controlul frontierelor pentru Malta și Slovenia, în timp ce restricțiile de călătorie pentru Canada și Israel vor fi eliminate.

Vaccinurile recunoscute de către Departamentul de sănătate și bunăstare al Finlandei (THL), așa cum se prezintă în următoarea listă, sunt:

  • Comirnaty Pfizer-BioNTech de către BioNTech Manufacturing GmbH
  • Spikexav, fost Moderna de Moderna Biotech Spain, SL
  • Vaxzevria, fost AstraZeneca de AstraZeneca Ab
  • Janssen (Johnson & Johnson) de Janssen-Cilag International NV
  • BIBP / Sinopharm de la Beijing Institute of Biological Products
  • COVISHIELD de către Serum Institute of India
  • CoronaVac de Sinovac Life Sciences

Finlanda va elimina restricțiile pentru călătorii complet vaccinați, începând cu 26 iulie.

Cu toate acestea, cei care călătoresc în Finlanda ar trebui să țină cont de faptul că Certificatul Digital COVID UE obținut cu mai puțin de șase luni în urmă este recunoscut pentru transportul terestru doar pentru cetățenii UE și spațiul Schengen și pentru cei care locuiesc într-un stat membru UE sau care face parte din spațiul Schengen.

Țara a decis să păstreze interdicția de a călători din țări terțe până pe 22 august, ca măsură preventivă, pentru a diminua răspândirea variantei Delta a Coronavirusului. Pe de altă parte, țara a eliminat restricțiile de călătorie pentru următoarele țări terțe: Albania, Australia, Coreea de Sud, Hong Kong, Israel, Japonia, Macao, Macedonia de Nord, Singapore, Taiwan și Noua Zeelandă.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că nu au fost raportate cazuri de deces sau cazuri pozitive de infecții cu coronavirus în Finlanda în cele mai recente 24 de ore. Pe 29 ianuarie 2020, țara a avut primul caz pozitiv COVID-19 și, de atunci, 99.212 de cazuri au fost raportate în Finlanda și 978 de persoane au murit din cauza infectării cu Coronavirus.

Până pe data de 19 iulie, 3.5 milioane de cetățeni finlandezi au primit prima doză a vaccinului COVID, reprezentând 64.4% din populație, iar peste 1.5 milioane de persoane au fost complet imunizate, reprezentând 27.8% din populația țării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.