blankblank

Norwegian Air Argentina va opera 5 rute între Argentina și Spania

Norwegian Air Argentina este noua filială a grupului Norwegian. Compania aeriană a fost înființată la începutul acestui an, după ce a primit autorizație din partea guvernului argentinian, prin Administrația Națională de Aviație Civilă (ANAC).

0 597

Autoritățile din Argentina au aprobat 153 de rute din cele 157 solicitate. 73 de rute vor fi interne și 80 de rute vor fi internaționale, cu zboruri spre America de Sud, America de Nord, Oceania și Europa.

5 rute între Argentina și Spania

În cazul Spaniei, Norwegian Air Argentina a primit aprobare pentru 5 rute: de la Buenos Aires spre Barcelona, Madrid și Malaga; din Cordoba spre Barcelona și Madrid.

Norwegian Air Argentina va dezvolta 3 baze în Argentina: la Aeroparque Jorge Newbery – Buenos Aires; la Aeroportul Ezeiza și la Aeroportul Cordoba.

Norwegian Air Argentina va deține o flotă formată din 70 de aeronave, care vor fi împărțite la cele 3 baze: 50 de avioane pentru zboruri scurte și medii (Boeing 737) și 20 de avioane dedicate zborurilor lung-curier (Boeing 787 Dreamliner).

Vor fi angajați și peste 300 de profesioniști: 100 de piloți și 200 de membri ai echipajului de cabină. Aceștia trebuie să aibă naționalitatea argentiniană și certificat ANAC.

Norwegian Air Argentina a primit aprobare pentru 15 ani operaționali, iar planul de dezvoltare se extinde pe primii 5-7 ani. Pentru început, transportatorul low-cost speră la transportarea a 17.2 milioane de pasageri pe 90 de rute. Va debuta cu 10 avioane Boeing 737-800, care vor fi alocate companiei din Argentina în vara australă 2017-2018.

Leave A Reply

Your email address will not be published.