FAA emite avertisment pentru zborurile programate peste frontiera ruso-ucraineană

0 460

FAA a avertizat companiile aeriene să revizuiască zborurile peste granița ruso-ucraineană din cauza tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Operatorii aerieni trebuie să anunțe cu cel puțin 72 de ore în avans zborurilor programate peste spațiul aerian care acoperă frontiera ruso-ucraineană.

FAA a menționat că tensiunile regionale dintre Rusia și Ucraina ar putea duce la conflicte transfrontaliere. Operatorii sunt rugați să fie extrem de prudenți în timp ce zboară peste regiuniunea menționată, mai ales pentru zborurile ce survolează zonele Dnipropetrovsk, Simferopol, Kiev, Moscova și Rostov-pe-Don.

Avertismentul anterior al FAA pentru Ucraina, conform SFAR 113 , rămâne în vigoare. Li se interzice operatorilor americani să survoleze partea de est a FIR UKDV / Dnipropetrovsk din cauza amenințării în regiune. În esență, tot ce este la est de ABDAR – M853 – NIKAD – N604 – GOBUN este interzis. Zborurile către aeroporturile UKHH / Kharkiv, UKDD / Dnipropetrovsk și UKDE / Zaporizhzhia sunt permise.

Și alte țări au emis avertismente asemănătoare către companiile lor pentru a evita zona FIR-urile UKFV / Simferopol și UKDV / Dnipropetrovsk, inclusiv Canada, Marea Britanie și Franța.

Recent, Rusia a mutat mii de soldați la granița sa de est cu Ucraina și în Crimeea. Aceasta este cea mai mare desfășurare de trupe rusești de la anexarea ilegală a Crimeei, în 2014. Acest lucru a pus comunitatea internațională în alertă maximă.


Leave A Reply

Your email address will not be published.