FAA a blocat zborurile Virgin Galactic și anchetează zborul operat cu Richard Branson la bord.

0 197

Administrația Federală a Aviației a declarat joi că Virgin Galactic nu poate opera zboruri în spațiu până când nu se finalizează o investigație cu privire la un accident petrecut în timpul zborului din iulie, care l-a avut la bord pe Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic.

Interdicția a venit în urma solicitării Virgin Galactic de a opera un nou zbor, care ar fi trebuit să aivă la bord trei cercetători italieni. FAA a declarat că racheta care l-a transportat pe Richard Branson și pe angajații Virgin Galactic s-au îndepărtat de curs în timpul coborârii înapoi în New Mexico, pe 11 iulie.

Abaterea de la traiectorie a pus nava în afara zonei de control al traficului aerian. FAA supraveghează operațiunile și este responsabilă pentru protejarea publicului în timpul lansărilor comerciale și al reintrărilor. Siguranța echipajului, pe de altă parte, se află în afara jurisdicției sale. Virgin Galactic a insistat joi că Branson și toți ceilalți de la bord nu au fost niciodată în pericol.

Naveta Virgin Galactic s-a abătut de la traiectoria de coborâre

Virgin Galactic a recunoscut că planul spațial a căzut sub spațiul aerian protejat timp de un minut și 41 de secunde. Porțiunea de zbor liber a navei spațiale în sus și în jos a durat aproximativ 15 minute și a ajuns la o altitudine de 53,5 mile (86 de kilometri).

Virgin Galactic a menționat că vântul la mare altitudine a provocat schimbarea traiectoriei zborului și a insistat că cei doi piloți „au acționat corespunzător”. Într-un comunicat, compania a declarat că zborul a fost „un zbor de testare sigur și de succes, care a aderat la procedurile de zbor și la protocoalele de instruire”.

Virgin Galactic speră să poată opera următorul zbor spre marginea spațiului la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. La bord ar trebui să fie doi ofițeri ai forțelor aeriene italiene; un inginer pentru Consiliul Național de Cercetare din Italia; instructorul șef al astronautului Virgin Galactic și cei doi piloți ai navei. Va fi prima lansare a companiei în care cercetătorii își însoțesc propriile experimente. Compania intenționează să înceapă zborurile deținătorilor de bilete anul viitor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.