Trenul Connecting Europe Express a început călătoria prin Europa. Va opri în 100 de orașe din 26 de țări, pe durata a 36 de zile. Vezi când ajunge la București!

0 831

„Connecting Europe Express ”, un tren special realizat ca parte a Anului European al Căii Ferate 2021, a plecat din gara Lisabona pe 2 septembrie. Va opri în peste 100 de orașe pe parcursul călătoriei sale de cinci săptămâni, înainte de a ajunge la Paris pe 7 octombrie. Trenul va opri pe 17 septembrie în București, iar CFR Călători va asigura tracţiunea acestui tren pe teritoriul României.

Va opri în 100 de orașe din 26 de țări, pe durata a 36 de zile

Trenul Connecting Europe Express a inceput calatoria
Trenul Connecting Europe Express a inceput calatoria

Connecting Europe Express va fi de fapt format din trei trenuri diferite: Iberianul furnizat de Renfe, Standard și Baltic furnizat de LTG Lituania. Există diferențe de ecartamente de cale ferată.

Trenul standard va avea un vagon furnizat de compania maghiară MAV, care va găzdui o expoziție mobilă organizată de Agenția Executivă Europeană pentru climă, infrastructură și mediu (CINEA); un altul de la compania franceză SNCF, care va fi folosit pentru conferințe; un vagon restaurant de la FS Italia; un vagon de dormit de la ÖBB Austria; precum și două vagoane obișnuite cu scaune din DB Germania și SBB Elveția.

De-a lungul traseului, sunt planificate diferite evenimente pentru a primi trenul în stațiile din întreaga Europă, așa cum a explicat Comisia Europeană.

De asemenea, proiectul propune să sensibilizeze cu privire la importanța acestui mijloc de transport pentru a atinge obiectivele luptei împotriva schimbărilor climatice și necesitatea unui sector feroviar european puternic.

”În prezent, există prea multe bariere tehnice în transportul feroviar transfrontalier și este foarte dificil să luați un tren peste granițele naționale din Europa”, avertizează președintele Comunității Căilor Ferate Europene (CCFE), Andreas Matthä. Un sector feroviar european puternic „este vital pentru atingerea obiectivelor UE în materie de schimburi climatice”.

Inițiativa Connecting Europe Express este rezultatul cooperării dintre Comisia Europeană și Comunitatea Căilor Ferate Europene (CCFE), operatorii feroviari europeni, administratorii de infrastructură și mulți alți parteneri la nivel local și UE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.