blank

Eurowings va transporta zeci de mii de muncitori români spre Germania

0 3.754

În lunile aprilie și mai, Eurowings va transporta zeci de mii de lucrători sezonieră din România spre Germania. Fermierii germani au nevoie de oameni pentru a aduna recoltele. Peste 40 000 de lucrători sezonieri vor fi transportați din Europa de Est (inclusiv din România, Bulgari și Polonia) spre diferite destinații din Germania.

Din cauza interdicțiilor de călătorie, lucrătorii sezonieri nu se mai pot deplasa liberi în țările europene pentru a ajuta la strângerea recoltelor. Asociația Fermierilor din Germania a solicitat guvernelor o soluție prin intermediul căreia să poată fi transportați lucrătorii sezonieri.

Eurowings va transporta lucratori sezonieri in Germania

Astfel, Eurowings (parte Lufthansa Group) a primit misiunea de a transporta zeci de mii de muncitori sezonieri spre diferite destinații din Germania. Vor fi operate mai multe zboruri charter.

Pentru început se va zbura din Iași (IAS), Timișoara (TSR), Sibiu (SBZ), Cluj (CLJ) și București (OTP) spre destinațiile Berlin (SXF), Düsseldorf (DUS), Köln (CGN), Frankfurt (FRA), Hamburg (HAM), Karlsruhe (FKB), Leipzig (LEJ) și Nuremberg (NUE).

Săptămâna aceasta ar fi programate primele zboruri între București și Dusseldorf.

Pentru mai multe informații, contactați Asociația Fermierilor Germani – https://www.bauernverband.de. Cei ce doresc să lucreze sezonier în Germania, pot completa formularul din această pagină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.