Eurowings va deschide o bază la Aeroportul Internațional Berlin Brandenburg (BER), de la 1 aprilie.

0 398

Compania aeriană Eurowings își intensifică activitatea la Berlin unde va deschide o nouă bază pe aeroportul Berlin Brandenburg (BER) de la 1 aprilie 2021. Eurowings a subliniat deja importanța noului aeroport daflat în capitala Germaniei și a anunțat intenția sa de a-și consolida poziția la Berlin. În prezent, compania aeriană are trei avioane Airbus A320 la BER.Timp de decenii, companiile aeriene ale Grupului Lufthansa au conectat Berlinul cu cele mai importante metropole din Europa și din lume, prin principalele hub-uri ale Lufthansa din Frankfurt și München. Odată cu deschiderea bazei de la Berlin, Eurowings reacționează și la retragerea concurenților internaționali care au părăsit piața germană în urma crizei. De la deschiderea aeroportului în octombrie 2020, Eurowings a decolat deja de la Berlin de peste 1.000 de ori. În februarie 2021, fiecare a treia plecare de la BER era un zbor Eurowings.

„Berlinul este și va rămâne un magnet turistic absolut și una dintre cele mai incitante metropole din Europa, atât din punct de vedere cultural, cât și din punct de vedere istoric.”

Mulți piloți și însoțitori de zbor se întorc în capitală.

Staționarea avioanelor proprii și a echipajelor Eurowings vor crea peste o sută de locuri de muncă directe – și, astfel, și posibilitatea pentru mulți (foști) berlinezi de a se întoarce acasă. Mulți piloți și însoțitori de zbor au fost nevoiți să părăsească capitala în ultimii ani ca urmare a insolvenței companiilor aeriene sau a retragerii mai multor companii aeriene.

Odată cu deschiderea bazei de la Berlin, Eurowings va conecta din nou capitala cu Köln, Düsseldorf și Stuttgart. Vor fi trei zboruri zilnice – iar în zilele mai aglomerate, frecvența zborurilor poate să crească. Compania aeriană se concentrează în special pe orele de vârf, care sunt populare printre călători. Fiind cea mai mare companie aeriană leisure din Germania, Eurowings are în program cele mai populare destinații de vacanță: Mallorca, Insulele Canare, Grecia, Austria, Corsica, Croația și Egipt.

Aeronavele operate de Eurowings vor fi poziționate preferențial la debarcaderul nordic al noului aeroport din capitală. Pasagerii vor beneficia, astfel, de distanțe scurte până la poarta de îmbarcare fără transferuri cu autobuzul, dar și de acces facil în lounge-ul Lufthansa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.