fbpx Etihad Airways + Lufthansa = ???

Etihad Airways + Lufthansa = ???

Etihad Airways fuzionează cu Lufthansa?

1 828
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

În presa italiană (ziarul Il Messaggero) au apărut zvonuri despre o fuziune între Etihad Airways și Lufthansa. Pare incredibil, dar oare cât este de realist acest zvon?

Etihad Airways fuzionează cu Lufthansa?

Ziarul Il Messaggero nu prezintă o sursă credibilă, iar oficialii celor două mari companii nu au dorit să discute subiectul, menționând că totul este doar ”speculație”. Însă acțiunile companiei Lufthansa au crescut cu 6% în urma zvonurilor.

Speculațiile prezintă 2 variante: Etihad va achiziționa 40% din Lufthansa; Etihad și Lufthansa vor fuziona complet și va rezulta o companie nouă. Oricare ar fi soluția, impactul asupra aviației din Europa va fi semnificativ. Există foarte mulți pași de făcut până la realizarea unei tranzacții de asemenea anvergură, dar niciodată nu spunem ”niciodată”. Probabil această pseudo-fuziune se referă mai mult la acorduri opraționale și mai puțin la achiziție efectivă. Vom urmări subiectul!

Până la ceva concret, să nu uităm că Etihad și Lufthansa au semnat un acord pentru zboruri codeshare. Acest lucru s-a întâmplat după ce Lufthansa a închiriat 38 de aeronave cu echipaj de la airberlin, companie din ograda ”Etihad”.

Știre prezentată și de reuters.com!

1 comentariu
  1. […] de la aceste acorduri, presa a speculat cu privire la o fuziune între Lufthansa Etihad Airways. Totodată, sunt zvonuri care anunță investiții importante făcute de Lufthansa în Alitalia, o […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.