Boeing 747-400F, prăbușit în Kârgâzstan / MyCargo Airlines face declarații

37 de victime înregistrate în urma accidentului aviatic din Kârgâzstan!

0 1.976

Debutul acestei săptămâni a fost marcat de un tragic accident aviatic. Un Boeing 747-400F, sub culorile MyCargo Airlines, s-a prăbușit peste un sat din Kârgâzstan. Conform autorităților locale, 15 case au fost distruse și 37 de persoane și-au pierdut viața, printre care și cei 4 membri ai echipajului.

MyCargo Airlines face precizări cu privire la zbor

Transportatorul aerian vine cu precizări despre zbor, aeronavă și posibile cauze care au dus la producerea tragicului accident.

Conform unor comunicate de presă emise de MyCargo Airlines, echipajul navigant era format din: Ibrahim Gürcan Diranci, comandant de bord (10821 de ore de zbor, inclusiv 833 de ore pe aeronave de tip 747); Kazim Öndül, copilot (5910 ore de zbor, inclusiv 1771 de ore pe aeronave de tip 747); Ihsan Koca, inginer de zbor (10 ani de experiență în cadrul companiei); Melih Aslan, loadmaster (14 ani de experiență în cadrul companiei).

Echipajul a stat 69 de ore la Hong Kong, înainte de a preluat avionul (Boeing 747-400F TC-MCL) pentru lungul zbor de 6 ore între Hong Kong și Bishkek, capitala Kârgâzstanului. Aeronava a fost încărcată în deplină siguranță cu 85 618 kg de mărfuri generale. În jurnalul tehnic al aeronavei nu sunt raportate defecțiuni tehnice.

Marfa, aeronava și toate pierderile generate în urma accidentului sunt acoperite de asigurare. Inclusiv familiile celor decedați vor fi despăgubite.

În prezent, nu există un indiciu clar despre cauzele producerii accidentului. Autoritățile locale iau în calcul eroarea de pilotaj în condiții de vizibilitate redusă și condiții meteo severe. MyCargo a format o comisie din 2 comandanți de aeronave și a trimis-o la locul accidentului. Aceasta va lua parte la anchetă împreună cu autoritățile din Kârgâzstan și din Turcia.

Vom urmări evoluția anchetei și vom reveni cu detalii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.