Etihad Airways a investit 379 de milioane de dolari pentru achiziţionarea a 24% din Jet Airways

3 1.045

Etihad Airways, compania aeriană naţională a Emiratelor Arabe Unite, a investit 379 de milioane de dolari pentru achiziţionarea a 24% din acţiunile companiei aeriene indiene Jet Airways, continuând strategia sa de creştere şi extindere pe noi pieţe, prin investiţii de capital şi parteneriate strategice cu companiile din regiunile de interes.Aceasta alianţă va aduce beneficii semnificative pentru pasagerii Jet Airways oferindu-le o reţea extinsă de 140 de destinaţii. Jet Airways va folosi gateway-ul din Golf pentru zborurile către SUA, Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Pasagerii ambelor companii aeriene vor beneficia de programe de fidelizare complet integrate.

Etihad-Route-Map

Jet Airways are o flotă de 109 aeronave şi zboară spre 77 de destinaţii. Etihad Airways are 73 de aeronave şi zboara spre 88 de destinaţii. Noul parteneriat va duce la creşterea numărului de frecvenţe pe anumite rute şi la deschiderea altora noi, combinând astfel reţeaua de destinaţii ceea ce va genera o creştere semnificativă a traficului în aeroporturile din Abu Dhabi, Mumbai şi Delhi.

Să nu uităm că Etihad Airways a cumpărat 49% din Jat Airways, dar are investiţii şi în alte companii aeriene: Airberlin (29.21%), Air Seychelles (40%), Virgin Australia (10.5%), Aer Lingus (2.99%).

3 Comentarii
 1. Maestrul RA says

  Am mai spus, foarte bine și frumos se dezvolta . Bravo lor !

  1. Sorin Rusi says

   Dap…E de apreciat:). Ei n-au reusit sa-si creasca flota proprie, dar investesc in alte companii pentru stabilitate:)

 2. Maestrul RA says

  Nu au vrut sa si creasca flota propie, sigur exista aceasta posibilitate ! Au ales o metoda inedita de expansiune, pacat ca Tarom a pierdut acest „tren”(acest avion). Nu inteleg de ce nu pun si Bucurestiul pe harta lor de rute. Apropo Qatarul creste , din 17 Septembrie, frecfecta pe Bucuresti la 5 zboruri saptamanale, adaugand inca un zbor Martea . Oricum tot este putin !Poate dupa ce o sa inceapa sa primeasca noile A320 neo, or sa ajunga la zboruri zilnice .

Leave A Reply

Your email address will not be published.